Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. március 8., kedd

Elengedés


Elengedés

„Megtanulni élni nem más, mint tanulni elengedni.”

Buddha

Az elengedés szót hallva sok minden eszünkbe jut – elengedni tárgyakat, személyeket, hiedelmeket, régi mintákat, sérelmeket, emlékeket.

Munkám során sokszor hallom ezt a kérdést, főleg nő társaimtól:

-Hogyan engedjem el? Hogyan kell elengedni azt a rengeteg bántást, fájdalmat, amit átéltem? Próbálom, próbálom…. de ez olyan nehéz…

A Természet egyszerűen megtanítja ezt nekünk, megmutatja a „hogyant”:

„Az elengedés olyan, mint amikor az alma leesik a fáról. „Elengedődik”. Így természetes ez. A fa nem mondja az almának, hogy elengedlek, s az alma sem küzd a leválásért, hogy esélye legyen a benne lévő magnak majd fává lennie. Egyszerűen magától megtörténik, mindenféle erőlködés nélkül.”

Láthatjuk, nincs szükség erőre, erőlködésre ahhoz, hogy elengedjünk valamit. 

Csak hajlandóságra, hogy ránézzünk ennek a lépésnek a szükségességére.


Életünk során tudatlanságból sok gyötrelmet és nyugtalanságot okozunk magunknak.

Betegségeink, problémáink alapja a felhalmozott negatív érzés-, hozzáállás- és hiedelemtömeg. Ettől a felgyülemlett nyomástól érezzük sokszor rosszul magunkat. Több ezer évvel ezelőtt a kínaiak már felismerték, hogy az elfojtott érzelmeink energetikai blokkokat okoznak és hosszútávon megbetegítik a szervezetet.

Gyermekkorunk nehéz helyzeteiben talán senki nem mutathatta meg nekünk, hogyan ölelhetjük magunkhoz az életet fájdalmaink idején is. Túlélésünk érdekében megtanultuk hát, hogyan zárjuk el énünk bizonyos részeit, hogyan tartsuk vissza a lélegzetünket és hogyan feszítsük meg a testünket. Minden egyes alkalommal, amikor megfeszítettük, összébb húztuk a testünket, ezzel énünk egy újabb részét zártuk el, rejtettük el. De hiába, mert ezek az érzések, továbbra is hatást gyakoroltak/gyakorolnak az életünkre.

Tedd fel a kérdést magadnak:
-Van valami, ami elfedi folyamatosan a boldogságomat?
-Van bennem valami, amit el kellett volna mondanom, de nem tettem meg?
-Van valami, amit nem tettem meg, amit csak halogatok, halogatok...

Az elengedés rendkívül egyszerű és természetes belső kioldódási folyamat.

Olyan, mintha hirtelen megszűnne egy belső nyomás. Ezt a megkönnyebbülést egy könnyűség érzés, boldogság és szabadság érzet kíséri.


A megbocsátás útján gyógyulni, továbblépni

Hosszú évek óta a reiki, a belső utazás, a sorsfordító megbocsátás gyengéd, szelíd, együttérző lépéseivel segítem a hozzám fordulókat az elengedési folyamataik megtételében. A sérelmekre, érzelmekre való őszinte ránézés, a megértés, az elfogadás elvezet bennünket a megbocsátás gyönyörű, felszabadító lépéséhez. Az elengedés így már önmagától történik meg. Érezzük, hogy elengedődik… elengedődött.

20-25 éve használva e módszereket azt tapasztalom, hogy hatásosak a múlt gyógyítására, gyógyításában. A múlt nehézségeihez, a traumákhoz egy más hozzáállással tudunk fordulni e belső munkák után. Egy újszerű összefüggésben látjuk a történteket. Így felfedezhetjük a bennük rejlő ajándékukat. 

Felszabadító rájönnünk, hogy a boldogságunk nem függ senkitől és semmitől. Minden pszichés stressz a megértés hiányából fakad. 

Hatása az egészségünkre

Az a tapasztalatom, hogy az elfojtott érzelmek újraélése, megélése, átélése és így az elenged(őd)ése jótékony hatással van az egészségünkre. Enyhülnek a tünetek, gyógyulnak vagy megszűnnek a testi betegségek. Nagyobb életerő és jobb közérzet tapasztalható utána. A szervek állapota, a testi funkciók az egészséges működés irányába mozdulnak el. Gyógyulnak az emberi kapcsolatok, a pozitív érzések erősebbé válnak.

Üzenetem NŐ társaimnak:

Engedjük, hogy az élet eljöjjön hozzánk. Hagyjuk, hogy minden pillanatban megmutathassa új arcát. Ne befolyásoljanak a múlt történései. Éljük a saját életünket – most. Hagyjuk, hogy valami új történjen velünk minden percben!

„Az elengedés természetes képesség. 

Nem valami új vagy tőlünk távol álló dolog. Nem egy ezoterikus tanítás, valaki más elképzelése vagy hitrendszere. Csupán a saját belső természetünk alkalmazása, hogy szabadabbak és boldogabbak legyünk.”

D. R. Hawkins

Mi tartott vissza eddig, hogy így élj?

Vágjunk bele és gyakoroljuk az elengedést!

Kívánom a Szaffina Fűszerkonyha minden olvasójának, hogy az elengedés alkalmazása hozzon az életükbe még több örömöt és békét! Legyenek így időtlenül boldogok és elégedettek!


Kálazi Ági

tradicionális reiki mester, tanár

tel.szám: 06-30/2163-684

email: kalaziagi@gmail.com

www.kalaziagi-reiki.hu

www.reiki.org


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!