Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 27., szerda

Tekintély vagy sörhas?

Forrás: pixabay.com

Egyre több férfi keres meg azzal, hogy szeretne fittebb lenni, leadni a pocakját, vagy hogyan tudna kicsit, vagy jobban egészségesebben étkezni, élni? Sőt, egyre több férfi jön el az előadásainkra, és a minden évben megtartott online FÉRFI HETET is egyre több férfi vendég olvassa és szól hozzá! Sőt… még olyan is akad… hogy férfi testedzők, sportolók, és természetgyógyászok is kérnek tanácsot. Aminek rendkívül nagyon örülünk! Általában a leggyakoribb kérdés ez: „Hogyan tudnám formába hozni magamat?” „Hogyan tudnám leadni azt a pár kilót, ami sikerült felcsúszni?” „Mit egyek, hogy fogyjak?” Bizony, bizony, nem csak a hölgyeket érinti a kínos zsírfölösleg, az elhájasodás, a fáradékonyság, a stressz, a túlhajszoltság, és az ebből adódó sorozatproblémák, melyek csőstül jönnek…Nincs idő.. vagy nem találunk a mozgásra, aztán rohanunk dolgozni, de felkelni is nehéz, este hullafáradtan hazaérkezünk, egész nap ülőmunkát végeztünk, és épp hogy bekaptunk valamit.. vagy pont ellenkezőleg… degeszre zabáltuk magunkat, meg nasi is belefért.. meg kávé.. mert hogy valahogy ki kell bírni a hetet… és valamicske energiához juthatunk… Más is ilyeneket eszik, mutatják a reklámokban milyen jók az instant gyors kaják… „hm.. még menő is leszek”. Aztán ott van a kényelmi élet ugye…házhoz hozzák a pizzát, csomagolt kész ételek a marketek hűtőiben, csak felmelegítjük, sőt be mikrozzuk, „had szóljon, már úgy is mindegy mennyi káros energiát viszünk be”…fölfaljuk, szó szerint, mint egy éhes farkas, és legurítunk még egy kis kávét, pár sört, édességet nasinak… „Ennyi még belefér…” mondod…. „Az élet egy nagy szívás, legalább jól érzem magam!” „Egyszer élünk!” „Nem lehet lemondani a finom falatokról!” „Hús nélkül nem lehet élni!” „Éljek drága zöldségeken, gyümölcsökön, és egyek íztelen ételeket?” „Túl macerás elkészíteni a nyers vegán ételeket.” „Átszokni valami másra, ami eddig megszokott volt? Na, ne….. még az egészségemért se…inkább beledöglök…”

Na és mi van akkor a mozgással?

„Jaj, hát reggel fáradt vagyok…. este érek haza… akkor meg kedvenc hírműsorom vagy sorozat megy.. ne már hogy azt az időt vegyem el....” „Á… nem telik nekem flancos fitness klubokra…” „Inkább legurítok egy sört…” 

Szóval a KIFOGÁSOK IDEJE LEJÁRT!!!

Csípőből mindegyikre tudok válaszolni, és a valóság az, hogy aki nem edz, nem étkezik egészségesen, nem tesz önmagáért, az csak kifogásokat gyárt és túl magas falat épít magának ahhoz, hogy azt át is tudja ugorni, mert komolyan elhiszi ezt a sok sületlenséget…

A felelősségvállalás nem csak azt jelenti, hogy megkötöm a biztosításomat, életemre, házamra, autómra, utazásomra, befizetem a gyerek tandíját, dolgozom, hogy a családot eltartsam… A felelősségvállalás önmagunknál kezdődik! Önmagunknak kell legelőször elszámolni, és rendbe tenni magunkat! Ha kiesünk akár a munkából, egy kapcsolatból, vagy az életből… azért mert lebetegedtünk, mert elhíztunk, mert eltunyultunk…. ki a hibás?! És nem tartozunk-e felelősséggel önmagunk és mások iránt, hogy lehetőleg ne kockáztassuk az életünket, egészségünket, azért mert mi lusták vagyunk… 

Egyre több férfi ismeri fel, hogy az egészség nem csak a nők divathóbortja, nekik is lényeges, hogy rendszeres szűrésekre járjanak, főleg 50 év fölött, mikor az orvosi szakirodalom szerint nőnek a kockázati tényezők. Önmagunkra odafigyelés nem csak tudatosabbá tesz, de harmóniát teremt a lelkünkben, kiegyensúlyozottabbá tesz, és jobb a közérzet, javul a teljesítmény, mind szellemileg, mind fizikailag. 

Lehet választatni: Sörhasat szeretnénk, vagy sportos kinézetet? És ellehet viccelődni egy darabig, hogy „ez tekintélyes sörhas”, na de egy idő után szerinted is vicces?? Főleg a nők körében… inkább szánalmas…

Annyi tévhitet és kifogást begyűrünk az agyunkba, hogy onnan néha csak vasfogóval lehetne kiráncigálni… Ezért most a fent említett kifogásokra válaszolok:
  • Lehet, hogy néha szívsz az életben, de a legfontosabb a te reakciód az adott dologra, eseményre! Akció-reakció=kifejlet. Ok-okozat. Itt vagy ezen a Földön, élsz, tehát valami céllal csak leszülettél, találd meg a te saját okodat, utadat! 
  •  
  • Azért nem tudsz lemondani bizonyos ételekről, mert függő vagy tőle! Ezt szoktad meg és a szokásaid rabja vagy! Saját énedet, tudatodat börtönözted be, ezért csak te tudod ezt ledönteni, ahogy minden hibás nézetedet is… a világról. Talán annyi mentséged legyen, hogy a konszern cégek olyan kémiai anyagokat kevernek minden egyes gyors kajába, hogy te azoktól függővé válj és manipulatívvá… erről szólnak a reklámok is.. de könyörgöm… ha elég tudatos vagy be se kapcsolod azt a dobozt! Nem hogy még el is higgy sok hülyeséget… tisztítsd meg magad a gondolati mérgektől is, és legyél tudatosabb, uralkodj a vágyaid és kívánalmaid fölött, mert azok csak illúziók!
  •  
  • Valóban főleg téli időszakban drágábbak a zöldségek, gyümölcsök, na de pöppet számolj már utána mennyit költesz úgy általában vacak kajákra…. és más ételféleségekre, nasikra…gyógyszerekre, és táplálék kiegészítőkre… Amúgy is ott van a téli alma, körte, káposztafélék, magok, tejet, tejfölt olcsón előtudsz állítani otthon (80 Ft/ liter zabtej, és 550Ft/1 liter tejföl) és az ősesszencia: a csírák. Amit magadba fektetsz, azt önmagadért az egészségedért teszed! Ha kiszámolod nem drágább a nyers vegán étkezés, mint a hagyományos vicik-vacak árukínálatos.
  •  
  • Ja.. hát igen.., hogy neked kell elkészíteni, és nem vár vele senki, sem otthon, sem a munkahelyeden… az már más kérdés… Megint csak azt tudom mondani, vedd elő a tudatosságod jobbik részét, és este pakold be magadnak a másnapi ebédedet… esténként csak van egy órád… vagy reggel a piacon bevásárolsz, és elrágcsálod legfeljebb a munkahelyeden… vagy megkérsz egy családtagodat, aki feltehetően szeret téged annyira, hogy elkészíti neked ezeket a nyers menüket. Legvégső esetben keresel egy nyers éttermet, aki kiszállítja a munkahelyre, na ez biztos drágább lesz, mintha otthon te csinálnád, de legalább egészségeset viszel be.
  •  
  • És hát… a jó öreg idő….. aki nem vár senkire, csak úgy rohan, mint a szélvész.. és egyszer csak azon kapod magad, hogy beőszültél vagy kopasz lettél, nagy sörhassal, betegségekkel, netán még el is váltál… tükörbe nézel és azt kérdezed: „ki lopta el az időm?!” Tudod mindennap csak egy kis tudatosság, egy kis odafigyelés, egy kis fél óra az életedből csodákat tud tenni a testeddel, lelkeddel, szellemeddel… de rombolhat, leépíthet is, ha kifogásokat gyártasz, a tv-t bámulod és sörözöl a haverjaiddal. Tegyed hasznossá az idődet! Nem holnap…holnapután, MOST!

Napi fél óra edzés, és nem kell beszerezned a legkomolyabb gépeket, kezdj neki ott és azzal, amid van! Kocogj, kerékpározz, sétálj, nyomj fekvőt, emelgess súlyokat, üssél, tegyél guggolásokat, felüléseket, a lényeg mozogj! Nyújtó gyakorlatokról se feledkezz meg, szóval most ”hűbelebalázs” módjára neki vágsz, aztán meg izomhúzódásod lesz…. szóval kitartóan, állhatatosan, fokozatosan emelve a súlyokat és a nehézségi fokokat! Ne akarj egyből olyan lenni, mint az ”izomgyula”, mindig önmagadhoz mérd a saját teljesítményedet! Persze jó, ha van példaképed is! Nézz harcos filmeket! Járj edzésekre, küzdősportokra, vagy egyszerűen a sportpályára, válassz magadnak egy megfelelő sportágat! Tenisz, ping-pong, kosárlabda, kézilabda, futball. Ha vízben érzed jól magad járj el úszni, mozgasd meg egész tested izomzatát! Ha a természetben töltődsz fel, akkor irány hétvégente túrázni, hegyeket mászni! Így friss levegőt is szív a tüdőd, és kikapcsolsz! Abban az esetben pedig, ha sérüléseid vannak, vagy krónikus, vagy akkut betegség, próbálj meg felülkerekedni, és olyan edzést válassz, amit a te tested még elbír… itt még lényegesebb a fokozatosság, és hogy bárhogy is le kell néha állnod… ne hagyd abba, ne add fel! A jóga vagy pilates (még ha nőiesnek is hangzik) az ilyen esetekben segítség lehet.

VAN MÉG KIFOGÁS?!

Az egészséges ételekről pedig csak annyit, hogy annyi irányzat és tévhit kering, hogy abba bele lehet szédülni… Az egészséges táplálék számomra az, ami természetes, ami a természetben előforduló és nem előállított. Táplál, tehát étel, és nem vacak kaja. Lényeges különbség. Továbbá biztos feltűnt többször is a nyers vegán ételekről beszélek, azért, mert az élő ételben van enzim, és jóval több tápanyag, vitamin, mint egy főtt, halott ételben. Az, vagy amit megeszel. Szóval hulla akarsz lenni vagy élő?

Végezetül, ha még nem lennél elég motivált… elárulok valamit…

MINDEN CSAK TŐLED FÜGG! A te tudatosságodon! Gyárthatsz kifogásokat, de azok a te börtönfalaid lesznek! 

Téves hitrendszerekről itt olvashatsz.

És megjegyezném… hogy egy nő sem szeret hintázni a pocakos pasiján szeretkezés közben…. és az már tényleg ciki, ha egy férfi zuhanyzás közben nem látja a férfiasságát….

Nyers, élő vegán recepteket találsz a fűszerkonyhámban, (keresőbe írd be milyen ételt szeretnél, pl: szilvás gombóc, lencse”főzelék”, rakott kel, stb…nagyon finom ízletes ételek) vagy az 1. ételkészítő videóimban, 2. ételkészítő videóimban, vagy az 1. receptes könyvemben és a 2. receptes könyvemben.

Ami még zsírégető és megfelelően fitten, aktívan tart, ellát ásványokkal, vitaminokkal az AFA alga, erről szombaton lesz szó.

Sok sikert kívánok minden férfinak, akinek fontos az egészsége és tesz is érte! Hajrá! Minden nap csak egy lépéssel járj előrébb az életedben és a változás megtörténik! Soha ne add fel! Csak kitartóan edz! Légy állhatatos és tudatos! 


Minden kedves férfi vásárlónknak egy Regenerációs elemzést adunk ajándékba a férfi hét alatt!

A cikkmegosztók között az 1. Nyers, Vegán, Receptes könyv digitális változatát sorsoljuk ki.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!