Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 29., péntek

Egy illuzionista tapasztalatai a vegán konyhában



Igazi mágust, varázslót sikerült élő nyers ételekkel meginvitálnom az otthonomba, most ő árulja el nektek, hogy mit tapasztalt nálunk az étkezés területén, remélem sokak számára hasznos lesz. (Néha igazán varázsolhatna nekem is az asztalomra nyers rakott kelt… :).. csak úgy…) 

Illuzionista,mentalista, lehet sokak számára megtévesztő, vagy nem tudják helyesen besorolni, szóval pontosan elárulnád mit is csinál egy illuzionista, és mit egy mentalista?

Kiskoromtól kezdve szenvedélyem a bűvészkedés, mentalizmus. Egy olyan világba léphet be általa bárki, ahol ténylegesen nincsenek korlátok és lehetetlen. Az illuzionista leginkább színpadon, nagyobb tömegek előtt tűntet el tárgyakat vagy élőlényeket, lebegteti, átváltoztatja őket, vagy a semmiből megjeleníti. Itt a fő kérdés, hogyan csinálta?
A legfontosabb üzenetem ezzel az, hogy az ember bármennyire is szeretné, semmi sem teljesen az, aminek látszik. A mentalisták kitűnő testbeszéd és emberismeretről, mindent jegyző memóriáról, éles elméről és manipulációs, hipnózisi képességről tesznek tanúbizonyságot. Itt az alábbi kérdések merülnek fel: honnan tudta melyiket választom, honnan tudta kire-mire gondoltam, vagy, hogy mi lesz a jövőben?

EGÉSZSÉG, mit jelent számodra?

Összetett dolog, hiszen gondolni kell testi, lelki és szellemi egészségre is. Széles skálán mozognak az egészség értékei, igyekezni kell inkább pozitív tartományba tartani ezeket. Ezekre szerencsére rengeteg módszer áll rendelkezésünkre. Szaffina és Karesz az elmúlt évek alatt rengeteget tettek azért, hogy az emberek rátérjenek az egészség ösvényére, több száz cikk, programok, előadások, könyvek, receptek, videók… Ha ezek csak egy részét megtartanák az emberek, már tippen-toppon lennének.

Milyen tapasztalataid vannak a Szaffina fűszerkonyhájában?

Szívesen időzök Szaffináéknál, a tartalmas beszélgetések mellett Szaffina mindig gondosan készít valami finomságot, főételt és mindig elővarázsol valami meglepetés édességet is. Úgy gondolom, aki eljön hozzá egy ételkészítő tanfolyamra nem csak valóban megtanulja a nyers étkezés alapjait és különlegességeket, de szellemileg is gazdagodik, hiszen komoly tudás anyag áll rendelkezésre tőle. Lelkileg pedig egy csoda, ami belőle kisugárzik! 

Milyen étel ízlett kifejezetten?

Nekem a töltött káposzta, mert amúgy is kedvenc ételeim közé tartozik. És pontosan ugyan olyan ízre sikerült megcsinálni vegán módra (minden összetevőjét még a tejfölt is beleértve, ami rá lett téve), mintha itthon ettem volna hagyományos elkészítéssel. A szilvás gombóc és csokoládépuding (amibe nincsen sem cukor, sem tej, sem kakaópor, csak úgy mellékesen) is mennyei finom. Ezenkívül megemlíteném a körözöttet, én nem szeretem, mert erős íze van, de ahogy Szaffina elkészítette, az pont megfelelt az én íz világomnak. Ezúttal is köszönöm a kedvességét.

Szaffina, nyers vegán ételeit, íz kombinációit mennyire tartod különbözőnek, eltérőnek a megszokott hagyományos ízektől?

Van jó pár olyan dolog, ami meglepetésként ért. A növényi sajtok,”főzelékek”, kókuszzsírt, tortákat, reggeliket, mostanra sikerült úgy elkészíteni, hogy bárki elé oda merném tenni, és állítom, nem tudná megkülönböztetni a hagyományosan elkészítendő ételektől. Persze vannak olyan ételek is, amik megszokást kívánnak, hiszen teljesen naturálisok és azelőtt aki áttért erre az életmódra, nem találkozhatott ezekkel az ízekkel.

Hogyan tartod karban magad? Milyen testedzéseket végzel?

Kihasználom az adott évszak nyújtotta sportolási lehetőségeket a szabadban. Télen korcsolyázás, síelés. Nyáron Balatonba úszás, parton strandlabda-röplabda. Tavasszal és ősszel erdőbe túra, hegymászás, foci-kézilabda. Ezek mellett állandó jelleggel pedig harcművészeteket űzöm.

Mit üzennél a férfi olvasóinknak?

1-2 bűvész trükköt megtanulni igazán ajánlatos. Bátorítok rá mindenkit, hiszen a hölgyek kedvelik ezeket, hamar ámulatba lehet ejteni őket, és kedveskedni nekik velük. A társaságba meg hamar jó hangulatot lehet vele elérni és érdekessé válni. Egészség szempontjából tanuljanak és gyakoroljanak harcművészetet, legyenek többet a friss levegőn, mozogjanak, edzenek többet, és figyeljenek jobban a folyadékbevitelre!

Illuzionistaként láthatunk még tőled videókat, trükköket és várhatunk fellépőként is?

Idénre sok megvalósításra váró ötletem van. Szeretnék további videókat készíteni, közönség előtt is, vagy, hogy valakivel előadom az adott trükköt. Ehhez szívesen várok jelentkezőket, akik kedvet éreznek magukba. Sok meglepetésre lehet számítani a fellépéseimen is, hiszen nem a tipikus általános bűvész trükköket mutatom, hanem olyanokat, amiket a nézőközönségnek még biztosan nem volt alkalma megtapasztalni, így új élményben részesülhetnek.

Köszönöm az interjút.

Nagy Szaffina 


Kiss Richárd, illuzionista, mentalista,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!