Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. augusztus 5., szerda

Szilva torta


Igazi gyorsan összedobható nyári finomság, ami nem hizlal! Így bátran fogyaszthatja bárki! Sőt mivel psyllium husk is található benne így tulajdonképpen béltisztító is! Tehát fogyni vágyóknak kifejezetten ajánlott! A torta 5 perc alatt kész, nem tartalmaz cukrot, lisztet, vagy állati hozzávalókat, 100%-ban nyers vegán! (Ahogy minden recept a blogomon)

A torta alapja: 4 nagyon érett banán összenyomkodva pépesre, hozzá zabkorpa és útifűmaghéj (psyllium husk), annyi hogy összeálljon, kicsit hagyjuk a hűtőben állni, mert az útifűmaghéj és a zabkorba megduzzasztja és összeállítja a tortalapot.

Szilvakrém: Kb: 12-15 szem érett szilvát megmosunk, kimagozzuk és leturmixoljuk kevés zabtejjel vagy tiszta vízzel, épp hogy ellepje, fűszerezzük meg egy kis őrölt fahéjjal is, krémesre turmixoljuk, és hozzáadunk útifűmaghéjat, hogy ”kocsonyásra” összeálljon, ezt is hűtőbe betesszük kicsit. Majd kb: 5 perc elteltével kivesszük, beletesszük az alapot egy tortaformába és rá öntjük a szilvakrémet, és megdíszítjük szilvával. Hűtőbe rakjuk hadd dermedjen kicsit.

Tipp:

Akinek nem elég édes, az tegyen rá szirupot, datolya, szilva, juhar, vagy agavé szirupot.

Egészségre gyakorolt hatása:

A szilva tartalmaz A, B1, B2, C–vitamint, flavonoidokat, káliumot, kálciumot, foszfort, magnéziumot, cinket. Magas rosttartalmú, héjában található cellulóz segíti a belek mozgását, így székrekedésre, vagy akár fogyókúrára, böjtölésre kiváló tisztító gyümölcs. Étvágyjavító, vizelethajtó, salaktalanító. Erősíti az immunrendszert, védi a szívet.

A banánban kétszer annyi energia van, mint a többi gyümölcsben, pl: alma, körte, narancs. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, (a magnézium, és a kálium jó hatással vannak a vérnyomásra) kalciumot, cinket, és szelént. Magas a szénhidráttartalma, de ettől nyugodtan lehet fogyasztani! A, B, C, E, B6, vitamint tartalmaz. Nem hasonlítható össze a hagyományos ételek szénhidráttartalmával, melyek csak rakódnak a belekben. A banán nyugtató hatású, (menstruáció idején érdemes kipróbálni) ugyan akkor szexuális vágyfokozó szer is, hát hogyan lehet egyszerre nyugodt is tőle az ember, és tüzes is, mindenki próbálja ki, milyen hatást gyakorolt rá a banán!

Az útifű maghéj (Psyillium Husk) szintén az emésztőrendszerünket segíti. Az útifű maghéj tökéletes oldható rostanyag forrás, mely segít kitisztítani a belekben lerakodott salakanyagokat. A vízből képes saját tömegének a hússzorosát magába szívni, ezért fogyasztásánál kifejezetten sok folyadékot igyunk. (És egyébként is!) Érzékeny belek esetén, és azoknak is akik érzékenyek a búzára ajánlott.

Nedvességgel, vízzel érintkezve zselés anyagot kapunk, ezért tortáknál, süteményeknél kiváló ”összetartó erő”.

A zabkorpát a csírából, és a külső maghéjból nyerik. Fehérje tartalma a legmagasabb a gabonafélék közül. Gazdag rosttartalmú! Nátrium, vas, magnézium, foszfor, cink található benne.


A fahéj emésztést segítő, kellemes aromájú fűszerünk. Tisztító hatása régóta ismert. Megfázás, gyomor problémák, emésztési zavaroknál, méhfájdalmaknál alkalmazták régebben, és helyt áll ma is! Csökkenti a vérnyomást. Varázslatos ízeket teremt egy – egy süteménybe, ételbe, italba, kakaóba.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!