Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. március 12., szerda

Kedvenceinkkel való gyógyítás



 Az „Érintés ereje és fontossága” bemutató anyagért kattints IDE!

„Hiszek!
Hiszem, hogy a jó, jól, jó helyen működik!
Hiszek!
Hiszem, hogy az emberek meghallják a jót!
Hiszek!
Hiszem, hogy jót adok az embereknek, és a jó ügy érdekében cselekszem
Hitemet megvallottam, hát váljon valóra!

Gondolataimat saját szavaimmal, magam öntöttem e szavakba.

Mi az, amiben ambiciózus őszinteséggel hiszek? Amit, és amiért cselekszem? Mi az a jó, amely idővel valóra válik? Egy hely, minden részletét tekintve teljes összhangban a természettel, ahol dolgozatom fő témájának pedagógiai módszere megvalósul.

Azért választottam munkám tárgyául ezt a témakört, mert kompetenciám, mindennapi tevékenységem szakmai tapasztalatom ebben a leginkább megalapozott.

Az alapítvány fő tevékenysége az állat asszisztált terápia, mely az állattal az intézmények látogatását jelenti.

Ezen túl:
Jelen munkám még csak egy megvalósulási folyamat elején lévő tanya, fejlesztő központ, ahol a tervek szerint fejlődni, tanulni, képes, és akaró rászorultak segítése zajlik, akik a jelenlegi társadalom több rétegéből, a perifériáról kerülnek a segítő szakemberek látókörébe.

Állat asszisztált terápia helyszínéül szolgáló létesítmény az ott végzett munkák azok, melyek leginkább a női lét értelmét jelenti számomra. Női léthez hozzá tartozik – szerintem - a puha, meleg ölelés, a megértő szembe nézés, a test megérintése. Gondoskodás emberről, állatról, természetről, a való létről! Mely mindenkit táplál, és senkit, semmit nem használ ki.

Az állatokon túl a föld szeretetét, a kert művelését, a háztartás vezetését is megtanítjuk a segítetteknek, hogy ne kerüljenek újra kiszolgáltatott helyzetbe. Legyen ismeretük, hogy miből, hogyan tudnak maguk is a lehető legegyszerűbben, akár kézi erővel is - a házban, ház körül, kertben állatok mellet –megoldani, megteremteni, megtermelni a megélhetéshez szükséges alapokat.

A tevékenység ideje alatta gondozottak maguk is részesednek az állat asszisztált/munka terápia már hivatalosan is visszaigazolt jótékony hatásaiból, valamint tevékeny, hasznos elemei lesznek a társadalmunknak megismerve a fenntartható jövő képét.

Cél egy olyan fejlesztő, terápiás komplex helyszín létrehozása, ahol a tudományos munkát, és a spontán fejlesztést is létre lehet hozni.
Spontán fejlesztés is legalább annyira fontos tényező az állat-ember kapcsolatban, mint a tudatos tervezett, előre programszerűen felvázolt munka, hisz itt élőlényekről van szó.
Ember is, állat is nem konkrét számokkal, adatokkal behatárolható egység. Befolyásolja a szervezetet, a munka kedvet a hangulat, az időjárás, a hold állás, és még sorolhatnám. Mindezt gyakorlati tapasztalataim alapján tudom leírni.
Fogyatékos emberek, gyermekek kapcsán pedig még hatványozottabb mindez az említett sokszor előre nem látható hatás.
Mindezt tudni kell kezelni az adott tevékenységet végző személynek, hisz itt minden a személyes kontaktus alapján dől el.
A terv részét képezi a továbbiakban, hogy munka terápia kapcsán a tapasztalati tanulás lesz az egyik fő tevékenység.

Anyám elbeszélése alapján kicsiny koromban egy német dog farkába kapaszkodva tanultam meg járni. Néró, az ónémet juhászkutya volt a KUTYA a gyermekkoromban. Magányos fiatalként Dodó, a gyönyörű, nagytestű kutya volt legjobb barátom, kivel, amikor csak el tudtunk osonni, mentünk a falun kívülre ketten, ki a természetbe.
Sokat látott gyermekkoromból tapasztalataimból, sokat értő, gondolkodó felnőtt lett, tudásvággyal és küzdeni akarással. A természet tanított a tiszteletre, az alázatra, a szépségre. Arra, hogy mindig minden az egyensúlyra törekszik. Hogy valahol a természetben minden bajnak ott az ellenszere és minden boldogságnak ott a forrása. A természetből lettünk, a természet által, a természetért. Segítsen hát másokat is a környezet, a növények és állatok közelsége, kommunikációjuk, testük melege, létezésük, lényük, kisugárzásuk. Segítsen a munkaterápia, mely lehet menekülés, vagy küldetés. Használjuk a természetet anélkül, hogy kihasználnánk! Fordítsuk hasznunkra anélkül, hogy felforgatnánk. Lássuk meg, értsük meg, teremtsük meg, érintsük meg, gyógyítsuk meg…
Mit szeretnék átadni?
Amit magam jónak ítélek meg. Ez valóban nagyon szubjektív lehet. Kicsit bátrabban állok a témához, mióta sok szakirodalomban, folyóiratban, előadásban is hallottam ugyanazt, melyet a magam fejében végig vezetve „heuréka” felfedeztem. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna elolvasni könyvben, de nem volt ki a kezembe adja, ki megmutassa, de az is lehet, hogy ha nem járom végig az utat, nem is értem meg a könyvekből.
Kívánom, másnak is sikerüljön, ha lehet kicsit rövidebb úton, kevesebb könnyel, küszködéssel…"

Dézsenyi Hajnalka
Négylábú Doktorok KHA
elnök

Szerdán a folytatásban: Timcsigyógynövénykert: „A Női bajok elsőrendű gyógynövényei!” következnek. Jó tanulást, hasznos időtöltést, és jó szórakozást kívánunk, nem csak nőknek! :)

Várunk szeretettel!

Oszd meg minél több helyen!

Köszönjük!

Nők Hete részletes programismertető, és videó itt.


Az alábbi ajándékokat adjuk havonta, ha január 31-ig jelentkezel a vegán tanfolyamunkra

Ne hagyd, hogy másokon múljon családod és környezeted egészsége!

Mi a véleményük azoknak, 
akik már részt vettek a Vegán tanfolyamon?
Kattints ide a videókért, és az ajándékokért!



Kíváncsi vagy mit tartalmaz az ételkészítő 1.-es csomag,
és az ételkészítő 2.-es csomag?

Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, 
hogy elkészíthesd a finomságokat!

Kattints, az ételkészítő 1. csomag és ételkészítő 2. csomag, kedvezményeiért!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!