Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. március 7., csütörtök

A világ megváltoztatható


Kedves olvasók!

Nagy rajongója vagyok Szaffina csodás munkásságának és pazar vegán receptjeinek, így hát mi sem természetesebb, hogy kérésére azonnal billentyűt ragadtam, mert hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a nők hetében szólhatok,üzenhetek Szaffina konyhájának többi rajongóihoz.

Hiszen mi, nők, nem csak a konyha tudományunk csiszolásával, hanem mint a családi fészek melegének őrzői, a szeretet lángjával is igyekszünk vigyázni a családi békére, harmóniára.

Mit is üzenhetnék én, mint mélységet megjárt magyar asszony, anya, író és önismereti tréner, nőtársaimnak mást, mint azt, hogy a csoda bennünk, magunkban van!

Hiszen a szeretet és a fény gyermekei vagyunk valamennyien. Aki ezt pillanatnyilag nem így érzi, annak hadd mondjam meg most és itt a szemébe, van megoldás, van remény, van kiút, mert az önismeret által minden baj orvosolható!

Ma, amikor annyi szorongás van a világban, annyi diszharmónia, tudnunk kell, hogy a világ belülről valóban megváltoztatható, pont mint ahogy Eckhart Tolle tanítja.
Az a csodálatos létformáló erő, ami bennünk lakozik, minden sejtünkben, újra és újra megnyilvánul általunk, és az is való igaz, hogy boldog ember boldogságot, a boldogtalan pedig nyomorúságot teremt maga körül, mint ahogy Sri Bhagavan mondja.

Hogyan is tudjunk boldogok lenni? Mit tegyünk ahhoz, hogy a családjainkban a belőlünk áradó harmónia, öröm és szeretet legyen az örök összetartó erő?

A válasz az önismeretben van. Amikor egy nő a helyén van, amikor a lelke sugárzik a derűtől, a nyugalomtól és a hálától, akkor ez a csodálatos, tündöklő ragyogó szeretet energia átragad róla szűkebb-tágabb környezetére is. Nagyon fontos tudnunk, hogy ez a derű, ez a boldogság, ez a szeretet sohasem kívülről jön, azt mindig nekünk magunknak kell belülről felépítenünk magunkban, és erre mindenki képes, aki tudja a módját. Én is így tettem le mániás depressziómat, súlyos alkoholizmusomat, és pánikbetegségemet.

Egyszer azt olvastam valahol, egy anya csak annyira lehet boldog, mint a legszomorúbb gyermeke. Mivel magam is megjártam a legmélyebb nyomorúságot, tudom, mit érez az az anya, aki rádöbben, hogy rosszul szeret, vagy szeretett, vagy egyszerűen csak nem volt rendben önmagával és emiatt fájdalmat okozott szeretteinek.

Ám létezik egy gyönyörűséges tanítás:

Elesni emberi dolog, fekve maradni ördögi, de felkelni ISTENI!

Amikor azt látom, hogy olvasóim, tanítványaim, néhány hetes tudatos odafigyeléssel képesek átnevelni magukat az önbecsülés jó szokására az önpusztítás sorsromboló szokásáról, úgy érzem, hogy egy nő előtt valóban nem létezik lehetetlen.

Képes feláldozni hosszú éveket, évtizedeken át magát a családi melegségért, szolgálva minden családtagot, de akár képes felépíteni is önmagát - akárhány éves is legyen, - amikor rádöbben, hogy az ő személyes példamutatása másolódik tovább a gyermekei életében.

Tegnap egy 68 éves hölggyel tréningeltem skype-on, aki azt mondta:

„ Tudod aranyos Csilla, a te videóidból jöttem rá arra, hogy nekem is lehet szavam a családban, és képzeld, megtanultam számítógépezni, van már jóga könyvem is, és azért kértem tőled ezt a tréninget, mert bár velem minden rendben van, de látom hogy a gyermekeim élete tele van szorongással, és ez nem maradhat így! Mi lesz unokámmal? Tudod, ők is úgy nőttek fel, min te, sokat szenvedtek gyermekkorunkban az apjuk miatt, és én nem akarom, hogy ez így maradjon. Szeretném, hogy ők is boldogok legyenek. Itt a tavasz, megújhodik a természet, ideje a családi tudatalattit is kigyomlálni, ahogy te szoktad mondani a videókon. Úgy hogy nálunk is új szelek fújnak, és tanítom őket arra, hogy ők is az értéket lássák magukban, és ne a hibákat.

Bár csak tudtam volna ezt a régi időkben, sokkal jobb anya lehettem volna, és sokkal jobb ember. „

Mit is mondhat ilyenkor egy önismereti tréner?

Drága nőtársaim és kedves férfiak!

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen, és minden lehetséges annak, aki hisz!” (Márk 9:23)

Nosza, kezdjünk bele az önmegújításunkba, mert ha bármi nem tetszik az életünkben, tudnunk kell, hogy a külvilág pusztán egy tükör, amit épp Te hoztál létre, és ebben a tükörben minden visszásságot megszüntethetünk, hogy ha tudatosan dolgozunk magunkon. Akárhány évesek is vagyunk, akármilyen neműek, és akárkicsodák is. Semmi más nem számít, mint az, hogy hozunk egy döntést, avagy nem?

Végre a hétköznapi életben is valóra válik az a gyönyörűséges szabály: Amint bent, úgy kint.

Nincs szebb érzés annál, amikor látom magam körül, hogy röpke néhány hét tudatos önfejlesztő munka alatt emberi tragédiák fordulnak át happy endbe, amikor látom, hogyan találnak magukra, önbecsülésre, boldogságra nők, férfiak pusztán attól, hogy saját magukat megismerik és felépítik, és hogyan adják át ezt a gyönyörű szeretet szikrát egymásnak.

Hiszen az is köztudott, hogy a fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle, és mi nők, ugyan, hogyan is tudnánk úgy élni, hogy megtartjuk pusztán csak magunknak a fényt?

Kívánom Szaffinának, munkatársainak, minden rajongójának és követőjének, hogy Isten lásson el titeket bőségesen minden jóval, boldogulásotok még a legszebb álmaitokat is múlja felül! Úgy legyen!

Párommal, Szabó Andrissal szeretettel várunk optimista klubbunkba mindenkit! Tanuljunk bőséget, boldogságot, tanuljunk meg végre szeretni, mert az bizony önmagunknál kezdődik, mert mi magunk vagyunk a szeretet. Senki más a világon!

Ui: És ne feledd! Te vagy az életed sugárzó Napja, ne higgy senkinek sem , aki mást mond, még saját magadnak sem! ☼ Áldás mindünkre. ☺

Kassai Csilla író és motivációs tréner




sykpe: kassai.csilla

30/856-4083

UI: Holnap A Szeretet Kiskönyvecskéje könyvajánlóval várlak.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!