Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. március 9., péntek

Nőnapi könyvajánló

A Nők heti könyvajánlóban négy szuper könyvet szeretnék megismertetni veletek. Szépségről, testápolásról, egészséges édességekről, és kicsattanó egészségről szólnak. Általában egy könyvet ajánlok, de most a Nők hetében fontosnak tartottam mind a négyet megemlíteni, kiváltképp, hogy mind a négy fejlődési területre kihat, vagyis a lélekre, a szellemre, az energiára és a fizikai testünkre. Mind a négyet ápolni és erősíteni kell, ahhoz, hogy a nő üde, friss, fitt, szép és egészséges maradjon, egyszóval harmóniában tudjon létezni.

Mind a négy könyvet egy szerző írta, Winklerné Vámosi Nóra, a Fitt Nők Magazin szerkesztője. Tegnap vele készült interjú Szépség és fittség a nőnek címmel olvashattátok.

Az első könyv: Szappankészítés házilag.

Hogyan készítsünk önmagunknak és családunknak természetes anyagokból illatos szappanokat? Milyen a megfelelő PH érték a bőrünk számára? Miért fontos, hogy ne vegyi anyagokkal készült termékeket kenjünk magunkra? Milyen alapanyagokból lehet készíteni természetes, a bőrnek is védelmező szappanokat, melyekkel lehet fürödni, borotválkozni, és hajat is mosni?

Van kedvenc illatod? Csábítani szeretnél? Vagy csak ajándékba szánod? Különleges formákra és színekre vágysz? Válassz kedvedre, bármilyen illatot, színt, és formát tudsz varázsolni a szappankészítés során, Nóra ehhez ad útmutatást. Részletes leírást találhatunk minden olajról, illóolajról, anyagokról, és egyéb más összetevőkről amelyek a szappankészítés során kellenek. Pontosan kiszámolva tárja elénk a szappankészítés rejtelmeit. Néhány kedvenc szappanjának receptjét is megossza velünk, így ha kedvet kaptál hozzá te magad is eltudod készíteni, ha szánsz rá egy kis időt és odafigyelést. Kreativitásodat kihasználhatod, játékosan különböző formákat is készíthetsz. Ajándékba vagy csak önmagadnak nagyszerű kényeztetés lesz a bőrnek!

Én magam is már csak ezeket használom, és elmondhatom, hogy nem szárítja a bőrt, teljesen természetes, és kényeztető fürdést varázsol a mindennapokba, fantasztikus illata van, ezért élmény a használatuk.

Készíts te is szappanokat! Sajátítsd el a természetes szappankészítés minden csínját-bínját!

Milyen szappanokat találhatunk a könyvben? Nézd meg a Nóra szappan honlapot.

A második könyv: Reform édességek.

Ínycsiklandozó finomságokat tartalmaz. Csak is természetes hozzávalókból. Ha diétán vagy akkor is elkészítheted és megeheted. Nem tartalmaz az egészségre káros összetevőket, tejet, tojást, cukrot, lisztet és különböző aromákat. Bátran fogyaszthatják mindazok, akik eddig nem mertek enni hagyományos cukrászati finomságokat. Nem kell többé lemondani a finom élvezetekről, Nóra megmutatja nekünk, hogyan készíthetünk finomabbnál-finomabb süteményeket, tortákat, krémeket, pudingokat, és amit még eltudunk képzelni! Szinte minden édességet helyettesít a könyvében. Így egy kis változtatással nem kell lemondani a nyalánkságokról. Vigyázat! A csábítás túl nagy, pikáns, és gusztusos édességek tárháza tárul elénk, mindez egészségesen, és nincs tiltó listára rakva! Mennyei ínyencség kerülhet nekünk is asztalunkra, élvezhetjük a finomságok zamatát, a szánkban szétolvadó édes ízeket.

A képek a könyvben szinte életre kelnek és hívnak téged is, hogy készítsd el őket, érezd a finom illatuk, és élvezd ízüket.

Ellenállhatatlanul csábít a könyv! Engedd, hogy téged is rabul ejtsenek ezek az egészséges finomságok! Kóstolj bele és ízleld meg e különleges édességek világát!
A harmadik könyv: Kicsattanó egészség.



„Lépj be a határtalan életerő birodalmába!”

Mit jelent az egészség? Nem pusztán azt, hogy jól érezzük-e magunkat, vagy éppen nem vagyunk betegek…. sokkal több ennél… Lelkileg, szellemileg energetikailag, és fizikailag is feltárja előttünk az író, hogy milyen változásokat kellene megélnünk, vagy betartanunk, ahhoz, hogy kicsattanó egészségnek örvendjünk. Mert nem pusztán fizikai síkú az életünk, ezért a helyes étkezés mellett felhívja figyelmünket a lélek és szellem birodalmára.

Végezetül a negyedik könyv a : Varázslatos mandala minták



Amikor megláttam saját szememmel a rajzolt mintákat, egyszeriben a művészet, a szépség és a csodálat ölelt körbe. Csodálattal adózom barátnőmnek, tehetsége előtt, amit rajzol, és ahogyan azt színekkel tölti fel. Minden mandala minta egyedi, és Nóra kizárólagos műve. A könyv lehetőséget ad arra, hogy te magad színezd ki, a te saját elképzelésed szerint.

Mik is tulajdonképpen a mandalák? Az mellett hogy varázslatosan gyönyörűek, nem csupán faldíszítés, hanem egyféle pozitív mantra is. A képek behatolnak az ember tudatalattijába és meleg érzésekkel töltik fel a színek, a formák. A mandalák hasonlatosan az imákhoz, mantrákhoz, folyamatosan jó érzéssel töltenek és erősítenek minket.

Különféle színű és jelentésű mandala létezik. Ezekről bővebben a könyvben és a Tündérmandala honlapon olvashattok. Egészségünkre is nagy hatást gyakorolnak a színek, és a különböző alakzatok. Meditációnkat is erősíthetjük általuk. A könyv 40 mandalát tartalmaz, mely csak arra vár, hogy te kiszínezd őket!

Bűvöld el családodat, barátaidat, vagy csak önmagadat, ezekkel a gyönyörű, varázslatos mandalákkal!

A könyvek hamarosan kaphatóak lesznek a Fitt Nők Magazin honlapján. Jó olvasást, és kreatív erőket kívánok mindenkinek!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!