Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. március 20., kedd

A bodza


Következzék, másik kedvencem a bodza : )

A boszorkányok is : ) és a falusiak ma is, a földi bodzát használják a házuk védelmére és az átkok ellen.

Nagyon jó méregtelenítő, vértisztító, lázas influenzás fertőzések, felső légúti gyulladások, húgyúti megfázások és váladék lerakódás esetén is. Természetesen a bodza csodás hatásának kibontakozásához is 3-4 liter folyadék kell naponta!

Tökéletes, szellemi és lelki kimerültségre, idegi eredetű szív és keringési panaszokra.

Mivel gyakran járnak hozzám az emberek, különböző gerinc és egyéb fájdalmakkal, rendszeresen ajánlom: ödémára, ideggyulladásra (arc, csípő- derékízület, gerincoszlop, isiász) lumbágóra, ízületi és izomreumára, égési sebekre.

Nagyon jó, asztmára és tüdőgyulladásra is.

A virágát teának, szörpnek, a bogyóját lekvárnak, a levelét pedig pakolásnak, fájdalomcsillapítónak készítem el. Ha lehet, egyszerre ajánlom a hármat. Gyorsabban hat, ha kívül-belül használjuk egyszerre.

Virágzáskor nagyon sokat leszárítok teának télire, a maradékból pedig, szörpöt, szirupot szoktam készíteni. Levelét csak akkor szedem le szárítani, ha már a virágok elnyíltak. Csodás fájdalomcsillapító pakolást lehet készíteni belőle, még aranyérre is jó.

Érdekességként említem, hogy a bodza tea használható fülfájásra is. Egy két csepp a fülbe alkalmanként, a többit pedig igyuk meg : )

Fontos: a virágját forró vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és úgy fogyasszuk.(ha jól esik, ízesíthetjük)

A leveleket forraljuk, majd ha felforrt 10-15 percig állni hagyjuk, utána leszűrjük. Amikor kézzel már meg tudjuk fogni, pépesítjük és felkenjük a fájó testrészre. Akár egész éjszakára is magunkon hagyhatjuk (fóliával, vagy műanyaggal körbe tekerjük és ruhával átkötjük) 30 percig mindenképpen legyen a fájó testrészen.

A vizét, ha kihűlt öntsük rá a virágainkra, hálásak lesznek érte !

Manita

www.nevedbenasorsod.hu


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!



1 megjegyzés:

  1. PIKKELYSÖMÖRRE ALKALMAS TEA KEVERÉK:

    10 rész diólevél
    5 rész vérehulló fecskefű
    10 rész bodza levél

    A fecskefű föld feletti részét gyűjtsük, lehetőleg május körül, de egész évben gyűjthető a fagyok beálltáig.A diólevelet június-júliusban, a bodza levelet bármikor..a szárításnál vigyázzunk, mert könnyen porlódik, ezért ezt érdemes külön szárítani..forró vízben áztatjuk és időnként átkeverjük, majd szürjük, és lehetőleg forrón fogyasszuk, lehetőleg mézzel ízesítsük..

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!