Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. január 27., péntek

Balogh Béla: Végső valóság



Ha péntek … akkor tudod, könyvajánló.

Aki az élet igazságát keresi, jó útra téved, ha elolvassa Balogh Béla könyvét. Választ kaphatunk önmagunkról, elképzelt világnézetünkről, és az abból keletkező kérdésekre, tudatunkról, gondolatainkról. Ami tetszik, és azt hiszem sok reális embernek ez megfogható, hogy egy mérnök írta a könyvet. A könyv első része a reális, fizikai dolgokról szól, illetve a fizika szempontjából kaphatunk választ arra, mi az energia, honnan jönnek a gondolataink. A könyv második része már spirituálisabb. Az író szinte minden témát érint, ami halandó embert érdekelhet, említést tesz a reinkarnációról, a halál utáni életről, sőt még a számunkra idegen, vagy ismeretlen világokról is! A könyv végig vezet bennünket saját felismerésünkhöz. Mindenkinek kicsit mást fog adni, mert mindenkiben más-más gondolatokat fog elindítani, de a lényeg, hogy ezáltal tudatosabbá tudunk válni. Rendezni tudjuk gondolatainkat. Beszél a karmáról is, és az ok-okozati törvényről, sok mindent megvilágít ez a törvény, például, hogy miért kaphatunk betegségeket, vagy bizonyos élethelyzeteket. Az író humorosan, de komolyan boncolgat olyan témákat, ami a fejlődésünkhöz elengedhetetlen.

Számomra ez a könyv ismét egy megerősítés volt, hogy igen, amiről ezt és ezt gondoltam, és meg is bizonyosodtam, valóban más szemszögéből is nagyon hasonló meggyőződés, mondhatni igazság merült fel. A fizika szemszögéből nézve sok újdonságot is adott, és ez a könyv valóban minden embernek való, mert a csak realista és a spiritiszta is egyaránt megtalálja benne a saját igazságát. Ami kifejezetten tetszett, az a magasabb szférákról szóló rész volt, más dimenziókról, és ami a szívemet mélyen megérintette, (több ilyen rész is volt) azok a tanítások, melyeket már kétezer éve megkaptunk, és még most sem ismertünk fel. Vagy csak részben….. Jézus tanításai is szóba kerülnek, hiszen fejlődésünkhöz elengedhetetlen, hogy ne tanulmányozzuk szavait, írásait.

A könyv érthetően fogalmaz, és feltárja előttünk tudatunk legmélyét. Amikor olvastam, többször is egy-egy mondat után megálltam, elgondolkoztam, és megemésztettem. Szeretem az olyan könyveket, melyen filozofálhatok, elmerülhetek a saját gondolataimban és új gondolatokat ébreszt bennem, na ez a könyv olyan! Szinte eggyé váltam az íróval, szinte kilépett a könyvből, és ez az az érzés, amiért az ember könyvet olvas! Nem pusztán a tudás, vagy szórakozás élménye, hanem az a felismerés, hogy igen, sikerült egy hullámhosszra kerülnöm az íróval, és a könyv mondani valójával. Ez csodálatos!

Miért került fel a könyvajánlóba Balogh Béla könyve? Mert a tudatosságról, a gondolatainkról szól, márpedig az élő táplálkozás is főképp tudatosság kérdése! Tudatosság kérdése az egészségünk, a szépségünk, a környezetvédelmünk, a fejlődésünk, az egész életünk! Ezért kérlek, a következő dolgod az legyen, hogy ha legközelebb könyves boltban jársz, vedd meg ezt a könyvet, emeld le a polcról, lapozgass bele, és győződj meg te is a könyv zsenialitásáról!

Én imádom Balogh Bélát! Megfelelő humora van, jó kiállása, és jó előadó és zseniális író. Nem mellesleg magyar, tehát könyvével a magyar terméket, a magyar nemzetet támogatod! Egy misét megér, az biztos! De azt hiszem, többet is….: )

Részletek a könyvből:

„Földi feladataink életről életre változnak. Egyik életünkben szeretetet és bölcsességet tanulunk, egy másikban önzetlen szolgálatot, ismét egy másikban belső csendet és nyugalmat. Mindannyiunkban ott garázdálkodik a három szelídítésre váró „vadló”. Az egyik a fizikai test, a másik az érzelmek, a harmadik pedig a gondolatok „vadlova”. Amikor megszereztük a képességet, hogy ezeket ellenőrizni tudjuk, akkor – és csak is akkor tudjuk őket nagy hatásfokkal és célirányosan használni.”

„ Ismerd meg önmagad, és minden kérdésedre választ, minden problémára megoldást találsz. Kérdéseidre a választ nem magadon kívül kell keresned, hanem önmagadban. Ha önmagadat megismered, az egész Univerzumot megismerted, mert annak a nimfájáról jöttél létre. Az elsődleges forrás vagy, és benned van az elsődleges forrás minden tulajdonsága, ereje és lehetősége. Az Intelligens, Bölcs és Szeretetteljes Univerzum a saját képére és hasonlatosságára teremtett téged….Hiszen másképp nem is teremthetett volna.”

„ Az egyetlen dolog, ami egy magasabb szférát a fizikai világtól elválaszt: az energiaszint, vagy más néven az elektromágneses hullámok frekvenciája. Egy magasabb szféra így ugyanazt a teret foglalhatja el, amit a fizikai világ.”

„ Amennyiben ön, mint értelmes és gondolkodó lény, el tud képzelni egy egész világot, egy magasabb kozmikus szférát, ami nem egy felfoghatatlan negyedik, vagy ötödik dimenzióban van, csupán magasabb energiaszinten létezik, akkor ön nem egy földi létre korlátozott, anyagból véletlenszerűen kialakult emberi lény! Akkor ön több ennél….Sokkal több….”

„A magasabb szférák elsődleges feltétele az, hogy létezniük kell magasabb rezgésszámú hullámoknak, olyan energiaszinteknek, amiket az anyagi világ képtelen létrehozni.”

„ Lassan kezdtem megérteni, hogy a legjobb fejlődési lehetőséget csak is olyan közeg biztosíthatja számunkra, ahol a legnagyobb az ellenállás. lépésről lépésre haladunk. Egyik felületet a másik után csiszoljuk és tökéletesítjük. Hatalmas munka ez.”

„ Milyen csodálatos is az Univerzum! Mindannyiunk számára lehetőé teszi, hogy megteremtsük saját élményeinket, hogy aztán, azok következményeiből tanulva, saját magunk vonjuk le a konzekvenciát. Nincs szükség se bíróra, se rendőrre, se ügyvédre. Saját maga büntetését és jutalmazását mindenki maga „ intézi” a benne lévő Isteni Fény által, még ha ez kívülről olykor nem is így látszik.”


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!