Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. június 2., csütörtök

Epres rolád


Hozzávalók:

1 cs darált kókusz
0,5 citrom leve
1 db vaníliarúd
sztívia
eper

Egy csomag darált kókuszba keverünk fél citrom levét, vaníliarúd kikapart belsejét, sztíviát és darabokra szeletelt epret. Ezt őzgerinc formába nyomkodjuk, pár órára hűtőbe tesszük majd kiöntjük és tálaljuk.


Egészségre gyakorolt hatása:


A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

A vanília egyik közkedvelt fűszerünk. Édes kellemes jellegzetes illatú. Hatása: hormonszint szabályzás, nyugtató, feszültségoldó és nemi vágyat növelő.

Az eper B1, B2, C, A vitamin provitaminját, flavonoidokat, (antioxidáns) kálciumot, magnéziumot, káliumot, vasat tartalmaz. Vastartalma miatt vérszegénység ellen javallt! Szervezetre tisztító hatással van, segíti az emésztést, serkenti a veseműködést, és erősíti az immunrendszert.

Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


3 megjegyzés:

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!