Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. május 7., szombat

A Böjtölés Esszénus Tudománya


Edmond Bordeux Székely - A Böjtölés Esszénus Tudománya

A méregtelenítés témájánál maradva, főképp a tavasz évszak beköszöntével, a megújulás időszakában egy újabb, olyan könyvet szeretnék bemutatni, amely hozzásegít a szervezet megtisztulásához. Mind testileg, mind lelkileg.

Az Esszénus könyvek nem valami vallásos hittételre épülő írások, ám megemlítik az ember eredetét, a valódi hovatartozását. Mert mindannyian egy magasabb rendű erőhöz, intelligenciához tartozunk, nevezzük ezt bárhogy is. Útmutatást nyújtanak az élet azon problémáira, amelyek őseink idejében és a mi modern időnkben is épp ugyanúgy fennálltak.

A könyvek által visszautazhatunk a múltba, az 1400-as és 1500-as és 1700-as, 1800-as években találhatjuk magunkat. Döbbenetes, mert ahogy olvassuk a könyveket, mintha az egészségmegőrzés területén szinte semmi nem változott volna! Hasonló emberek, mint ma, szinte ugyanazokkal a problémákkal, életvitellel, betegségekkel.

Mintha az utókor, az az mi, nem tanultunk volna semmit. (Sok mindent feltaláltunk, és mégis ugyanazokkal a problémákkal szenvedünk a mai napig.) Az Esszénus könyvekre óriási szükség van a ma emberének, hogy megértse, tanulmányozza és felfogja a természet ősi törvényeit.

Célom, hogy minden Esszénus könyvet, bemutassak, mely előre viszi az olvasót, egy tisztább, egészségesebb szemlélet felé.

A Böjtölés Esszénus Tudománya rávilágít minket arra, hogy bizony a bél tisztítása, tehermentesítése, beöntése korántsem mai felfedezés: Épp ugyanúgy a nyers, vegán étkezés sem pusztán mai modern társadalmunk legújabb hóbortja! Már az 1500-as években is (sötét középkorban, ahol minden természetes gyógyítás tiltott volt) alkalmazták a szervezet eme méregtelenítő módszerét. Sőt már Jézus Földi itt tartózkodása alatt is, a tanítványok alkalmazták a beöntés, böjtölés, tudományát.

A könyv felsorol olyan embereket, akik a mértékletes életmódnak köszönhetően nagyon magas életkort élhetek meg, 100, 115, 120, 140, 147, 164, 172, 207 évet !!!

A mértékletes, egyszerű, a természet által adott nyers élelemre hívja fel a figyelmet. És nem csak az étkezésben, de egész életmódunkban mértékletességre int.

Részletesen feltárja előttünk Luigi Cornaro, velencei nemes ember életét, aki 1464-ben született és 1566-ban tért nyugovóra. Luigi annak ellenére érte meg a 102 éves kort, egészségben, bölcsességben, hogy orvosai 40 éves korára már lemondtak róla…

Egyszerű életet kezdett élni, józanul, állhatatosan, tisztán és mértékletesen. Kigyógyította önmagát marcangoló betegségéből, sőt életfeladatának tekintette, hogy másoknak is segíthessen.

Imádtam olvasni a róla szóló részt! Úgy éreztem,mintha visszazuhantam volna az 1500-as évekbe, ott élnék Cornaro virágos kertjében, és ő maga mesélné mind ezt el nekem!

A könyv felhívja a figyelmet a böjtölés téves hitrendszerére is, miszerint a böjt káros és veszélyes is lehet. Valóban a nem megfelelően előkészített, betartott és befejezett böjtre vonatkozik ez.

Edmond Bordeux Székely, csodálatos művei az Esszénus írások, könyvbe rendezve. 1928-ban a Nobel-díjas Romain Rollanddal együtt megalapította s Nemzetközi Biogenikus Társaságot. Több, mint 81 könyvet publikált a filozófia és az ősi kultúrák témakörében.

A könyv gyönyörű, középkori rajzokkal illusztrált. Könnyen olvasható, ám megemésztése több időt kíván.


Részletek a könyvből:

„ Természetesen nem látunk olyan állatokat az erdőben, amik böjtölnének, vagy beöntést alkalmaznának, de ők nem is térnek el a természet törvényeitől, táplálkozásukat illetően. Míg a természettől teljes mértékben elszakadt emberek számára, akik a jelenlegi mesterséges civilizációban élnek, a beöntés mint a sikeres böjt kiegészítője, nagyon szükséges és fontos dolog. ”

„ Az éveken keresztül folytatott természetellenes táplálkozás következménye az, hogy a belek tele vannak egészségtelen anyagokkal és erjedésekkel. Ilyen környezetben a látható és láthatatlan paraziták nagy része folyamatosan sokszorozódik. Az esetek többségében a belek kiürítése se nem rendszeres, se nem normális, és a káros anyagok soha nem ürülnek ki teljes mértékben a belekből. Ebből következik az, különösen a vastagbélben, de a többi belekben úgyszintén, hogy a bélfalon ezen káros hulladékokból rétegek képződnek. ”

„ Gyakran észleltem nagyon erős megifjodást egészen idős emberek szervezetében, megfelelő böjt után. Különböző tünetek jelentkeznek. Például a hajszín megváltozhat, sötétebbé válhat, míg kopaszság esetén új hajszálak nőhetnek. Bizonyos esetekben még a fogak is megújulnak. ”

„ Mindenki, aki hosszú életű volt, olyan, mint Thomas Carn és Jenkins, ösztönösen követe a természet törvényeit. Egyáltalán nem ettek főtt ételt, nagyon keveset ettek, és ételeik egyszerűek és egészségesek voltak (….) Miután ők baleset következtében haltak meg, így haláluk időpontjában koruk nem lehetet lehetőségeik felső határa, mint például Thomas Carné, aki 207 évet élt. ”

„ Mindaddig amíg követjük ezeket a szabályokat: nem eszünk többet, mint amit gyomrunk könnyen megemészthet, és csak olyan dolgokat fogyasztunk, amik megfelelnek nekünk, nem fogunk betegségtől szenvedni. ”

„ Hogy az életet sokáig megőrizhessük, az ember testét kell figyelembe venni. A kor önmagában semmi, lévén az, csak az időnek mértéke. Szigorú szabályoknak megfelelő, és mindig pontosan egyenlő mennyiségű, mértékletes táplálkozás [mint Carngaroé], nagyon hatékonynak látszik a hosszú élet érdekében. ”

„ Ha egy ember amikor beteg, folytatja ugyanazon mennyiségű étel fogyasztását, mint amikor egészséges, akkor bizonyosan megfog halni. ”

„ Az ember azonban megára hozza a betegséget és szenvedést akár tudatlansága, akár szándékos zabolátlansága folytán. ”

„ Cornaro szerint az élet meghosszabbítása önmagában értelmetlen, hacsak az nem egészséges és boldog. "

„ Az egészség célja az kell legyen, hogy képessé tegyen bennünket a testünkről való elfelejtkezésre, és hogy meg tudjuk valósítani céljainkat és élettevékenységeinket a betegségekből, vagy gyöngeségek leküzdéséből eredő akadályok és zavarok nélkül, megengedvén így képességünk és tehetségeink szabad és teljes kibontakozását. ”

Végül a könyvben szereplő hallhatatlan Hippokratész szavaival zárnám:

„ Az Élet rövid, a művészet hosszú; a lehetőség múlandó, a kísérlet veszélyes, és az ítélethozatal nehéz. ”


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon


2 megjegyzés:

  1. Szia Szaffina!
    Képzeld, ez már megint biztos nem véletlen egybeesés, pont az előbb mutattam a Tamásnak egy idézetet a Ruediger Dahlke: Tudatos böjtölés kézikönyvéből, amit Jézus mondott az esszénusoknak! Pont ott nyitottam ki a könyvet, még soha nem olvastam, majd most fogom! És nagyon tetszik az az idézet... Fel is rakom majd a honlapomra .... Micsoda egybeesések... :-))

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nem véletlen, megyek, és megnézem a honlapodon az idézetet!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!