Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. május 20., péntek

2.rész Természetes Élet és Gyógymód

Dr. Edmond Bordeaux Székely: Természetes Élet és Gyógymód második kötet

A második kötet, a levegő, víz, nap, diéta, testkultúra, nemi élet, lélekápolás és a gyógynövények gyógyító hatásáról szól.

A szerző a betegségek okait tárja fel előttünk, megoldást is kínálva étkezésben, gyógynövényekben, és különböző természeti elemek segítsége által.

Hogyan tudunk gyógyulni a levegő, a napfény, a víz áldásos hatása által?

Mire figyeljünk az étkezésnél és a természet erőinek és törvényeinek betartásánál?

Hogyan szabályozhatjuk természetes úton a gyermekáldást?

Hogyan befolyásolja ciklusunkat a nyers táplálkozás, és hogyan tudjuk kiszámítani a termékeny és terméketlen napokat?

Szükség van-e gyógyszerekre és védőoltásokra?

A kozmoterápia gyógynövényei, külön betegségekre megnevezve.

Külön táblázatban megtalálhatjuk szinte az összes ehető növény kémiai összetételét, külön savképző és savmegkötő elemekre bontva.

A könyv végén ismert szerzőktől, művészektől találhatunk a boldogságról, lelki harmóniáról, kötelességtudatról, egészségről értékes szívderítő idézeteket.

A könyv megvásárolható az Ahimsza Jóga központban.

Részletek a könyvből:

„ A közöny és tudatlanság az egészséges élet alapelveinek irányában azonban mégis csak a legfőbb oka közegészségünk siralmas állapotának. ”

„ Ha testünknek több táplálékot adunk, mint amennyi a fenntartáshoz szükséges, akkor annyira túlerőltetjük, hogy életünket rövidítjük meg. Bizony, sokan elfelejtik, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk ”

„ Önmagunkkal harcolni a legnagyobb háború, önmagunkat legyőzni a legszebb győzelem. „

„ A természet törvényeinek ismerete és betartása által könnyebb száz betegséget elkerülni, mint egyet a hivatalos gyógytudománnyal meggyógyítani „

„ Csak egy betegség létezik, de igen sok betegségi tünet van. Csak egy gyógymódja van ezen egy betegségnek és számos tünetnek. Ez pedig a már ismertetett egészséges gyógymód, vagy kozmoterápia. „

„ A terhesség hónapjai alatt alkalmazott kozmoterápiai gyógymód csaknem fájdalommentes (vagy minimális fájdalmakkal járó) szülést biztosít, és teljes biztonsággal veszi elejét minden lehetséges komplikációnak a terhesség 9 hónapja, vagy a szülés alatt. Másodsorban, mint a szülés előtti higiéniának legjobb formája, a kozmoterápiai gyógymód az újszülöttnek is tökéletes vitalitást biztosít, amely a lehető legértékesebb örökség. ”


Végezetül a könyvben is megjelent Puskin idézettel zárnám:

„ A természet folyvást gondoskodik az emberi boldogság legfőbb eszközeiről. Figyeld meg, mint nő a gabona, mint fakad a bimbó; haladj ziháló tüdővel az eke mögött; olvass, gondolkodj, szeress, mert ezek a dolgok, amik az embert boldoggá teszik. „

Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!