Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. április 8., péntek

Viktoras Kulvinskas: Csíraételek


Amikor legelőször találkoztam a könyvvel, jó pár évvel ezelőtt, akkor azt gondoltam: „ Csíraételek, Hm..biztos receptek vannak benne”.


Akkor már meg volt az Élő ételek az egészségért című könyv, amiben elég sok csírás étel szerepelt, ezért nem láttam szükségesnek, hogy egy újabb csíra ételes könyvet vásároljak. Aztán kölcsönkaptam…és megszerettem, azonnal meg is vásároltam! Kellemes csalódás volt, mert nem recepteket találtam benne, mindenféle idegen összetevőkkel, vagy olyan magokkal, amit nem is tudok beszerezni, hanem igazi kincset érő dokumentációkat. Kutatási eredményeket, csíráztatási táblázatokat, a magok előnyéről szóló fejezeteket, csíráztatási lehetőségeket, és érdekes mód a búzafűről külön fejezeteket olvashattam! Élmény volt! Ezt a könyvet még egyszer kifogom olvasni, akárcsak a többit, mert bár értelmezhető, de sok benne az értékes és érdekes információ! Élő ételes könyvekben az egyik kedvenc!



Azoknak is ajánlom, akik számára Dr. Edward Howell könyve túl orvosi és tudományos szemszögből mutatta meg az élő nyers ételek, és enzimek előnyét. Kicsit szárazanyagnak is tűnhet a könyv, független attól, hogy valóban lebilincselő olvasmány. Ám Viktorias könyve talán annyiban más, hogy könnyebben érthető, olvasható, történetekkel mutatja be és tárja elénk a csírák csodálatos gyógyító erejét. Nem szégyellve, nem dugdosva felvállalja azokat a leveleket, írásokat, amelyek a csírák ellen szólnak, és ezeket meg is védi ész érvekkel. Már-már titkos levelezésekbe, dokumentumokba nyerünk bepillantást.

És bennem újra felmerül a kérdés: 30-as – 40-es évek, már megint! Mi a csuda történt az elmúlt 70 évben? Mintha álomport vettek volna be azok, akik készítik mai felnövekvő nemzedékünk tankönyveit! És bizony lesz még döbbenetes könyv, amit meg fogok osztani veletek! Szintén olyan dokumentumokkal, amelyek ebből az időből valók, és minden krimit, vagy képzeletet felülmúlnak!

A Csíraételek könyv választ ad a B12-vitamin kérdésre, bemutatja hogyan csíráztassunk, és milyen csírában milyen vitamin, ásványi anyag található, és milyen mennyiségben. Megemlíti a klorofill szerepét, és gyógyító hatását, továbbá a búzafű erejét. A könyv nagyon szép rajzokkal, és fotókkal illusztrált.

Részletek a könyvből:

„ Néhány ”hagyományos gondolkodású” táplálkozás szakértő úgy gondolja, hogy a növényi enzimek haszontalanok, nincsenek hatással az anyagcserére, mivel az emberi szervezet előállítja a számára szükséges enzimeket. Ezzel szemben néhány szakértő meggyőző bizonyítékkal szolgál arra vonatkozóan, hogy az enzimek rendkívül nagy szerepet játszanak az ember táplálkozásában.

„ Young és Varner kimutatta, hogy az amiláz enzim működésének intenzitása hétszeresére nőtt a borsó csírázásának első hat napjában. ”

„ D.S. Nandi munkájából kiderül, hogy az általa tanulmányozott magokban az aminosavak összesített mennyisége nőtt. A mungóbab magjának átlagosan 25%-os teljes fehérje készlete 37%-ra nőtt a szárított csírában. Hasonló mennyiségi növekedést figyeltek meg a szója esetében. ”

„ A ”férfiasságért felelős” E-vitamin mennyisége háromszorosára nő négy napon belül a búzában a csíráztatás alatt. "

„ Éveken keresztül az E-vitamint a termékenység vitaminjaként hirdették. Azoknak, akik növelni akarják férfiasságukat (nemzőképességüket) vagy termékenységüket szeretnék helyre állítani, étrendjükbe be kellene illeszteniük a csíráztatott magvakat. Ezenkívül a csíráztatott magvak segítenek megelőzni a korai öregedést, a hanyatlást a szexuális aktivitás terén. "

A csírázás során óriási mértékben megnő a vitamin tartalom.

„ Ha búzát csíráztatunk több napon keresztül, akkor legalább a duplájára nő a karotin mennyisége. ”

A csírák és a lakásban nevelt zöldségek tökéletes, vitaminban gazdag pótlói lehetnek a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Ellátnak teljes értékű, kiegyensúlyozott fehérjével is, ún. előemésztett formában mely könnyen és hatékonyan felszívódik a szervezetben. A vitamin és enzim aktivitás eléri a maximumot, a ”rákellenes” vitaminok képződésében soha semmi nem múlhatja felül, mivel a csírázásnak köszönhetően már százszor annyit tartalmaz ezekből, mint a kezdeti száraz mag. ”


Victorias Kulvinskas

Hippokratész Intézet alapítója

Viktoras Kulvinskas szerző, előadó, és élő ételekre specializálódott táplálkozás szakértő. Dr. Ann Wigmore-ral együtt a bostoni Hippokratész Egészségvédő Intézet megalapítója. (…) Viktoras a Túlélő alapítvány, egy nonprofit vállalt alapítója és elnöke, mely adómentes kutatóintézetként működik. ”


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!