Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Személyes Tanfolyam a Szaffina Fűszerkonyhájában!

Vegán Tanfolyam személyesen és
online távolról a világ bármely pontjáról is csatlakozhatsz!
Várunk szeretettel a Vegán Tanfolyamunkon!
Kattints a részletekért!


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat! Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2011. április 1., péntek

Potluck receptek Ákostól

Ákos a pesti potluck házigazdája rakott brokkolit készített.



Hozzávalók:

50 dkg brokkoli,
1 kiskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj

a mártás darabos része:

brokkoli szára
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa

20 dkg áztatott napraforgó mag

a mártás „selymes” része:

2 közepes paradicsom
2 paprika
½ hámozott cukkíni
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
csipet só,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál őrölt kömény,
1 kávéskanál majoranna

a magtejfölhöz:

15 dkg áztatott napraforgó mag,
15 dkg kesudió
¼ fej fehér salátahagyma
csipet só,
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
víz

A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félretesszük a mártáshoz. (a nagyon vastag, kemény szár-részt kidobjuk). A kicsi brokkoli rózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kicsit átforgatjuk.
A mártás két részből fog állni.

A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, fehérrépát és a beáztatott napraforgó magot aprítógépben morzsásra aprítjuk.

A „selymes” rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára keverjük. Összekeverjük a „darabos” résszel, jól átforgatjuk.

A magtejfölhöz turmixgépben a hozzávalókat simára keverünk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy tejföl sűrűségű szószt kapjunk. (a kesudiót lehet helyettesíteni áztatott napraforgó maggal, de kesudióval finomabb)

Egy nagyobb tálba kiszedjük a mártás felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra mártás következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával. A maradék tejfölt külön tálaljuk.

Gitta oldalán is elérhető a recept gyönyörű képekkel illusztrálva.

2 megjegyzés:

  1. Nézz be hozzám, kérlek, egy jó szó vár.

    VálaszTörlés
  2. Most látom, hogy Ákos szív alakúra formázta a szószt a rakott brokkoli tetején!
    Ez egy Ákos-féle változata az én rakott brokkolimnak, ő nem hagyta egyben a brokkoli rózsáit, hanem apróra vágta, aprította. Így is nagyon finom volt, nekem az egyik kedvencem.

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!