Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. április 18., hétfő

Miért ül a nyuszi a fűben?


„ Nyuszi ül a fűben..” ezt a mondókát talán mindenki ismeri. De miért is ül a nyuszi a fűben!? Talán minden állat a zöldet szereti? Az állatok olyan közel élnek a természethez! Míg az állatok 5-6 féle betegségben halhatnak meg, az emberek közel 200 féle betegégtől szenvednek!

Jól ismerjük a viccet, amikor a páciens elmegy a szemorvoshoz, aki azt javasolja egyen répát. Miért?! Hát látott már valaki szemüveges nyulat?! Kérdezi az orvos. Van benne sok igazság! Az állatok a természetes táplálékot kapják, (házi tartásnál) illetve szerzik meg maguknak a vadonban. (Az állattenyésztés hormonkezeléssel, és tápokkal nem ide tartozik.) A vadonban nem kezelik a zöld hajtásokat, a magokat, az állatokat nem injekciózzák be antibiotikumokkal, és növekedés hormonokkal.

Az állatok szabadon élnek, a vadon, és a természet törvényei szerint. Azt eszik, amit az anyatermészet felkínál, abban az időszakban esznek bizonyos eledeleket, amikor a Földanya azt lehetővé teszi az évszakok változásával. Nem próbálnak meg előállítani málnát, vagy epret, elfogadják az évszakok változásait, és vele együtt élnek. A nap érlelte gyümölcsöket eszik, a klorofillban gazdag zöldeket rágcsálják, és a vadon ölében felnőtt állatokat vadásszák, vadul, nyersen! Nincs szükségük hiper-szuper modern konyhára, főzőlapra, grill sütőre, mikrohullámsütőre, és még ki tudja mire! Nem vesznek kész ételeket. Ott helyben, amit ad a természet elfogyasztják, nyersen, feldolgozatlanul.

Az állatok jóval közelebb élnek a természethez, mint mi. Hamarabb megérzik a veszélyt, az időjárás változást, ösztöneik erősebbek, bölcsebbek, megőrizték tisztaságukat. Nem tunyultak el, érző állatok maradtak, szemben a ketrecekben tartott, injekciózott, kábult, tunyult állattokéval. Ám mást is éreznek! A természet egyensúlya megbomlott! Földeink, vizeink, növényeink szennyezetté váltak..Talán még visszafordítható!

De miért is eszik zöldet szinte minden állat? Még a húsevő állatnak is, az-az első dolga, ha széttép egy másik állatot, hogy a belében lévő zöldeket, és vért kiegye. (Ezt tudományosan is igazolt, pl: oroszlánoknál.) Tehát alapvetően minden állat a vitamin szükségletét zöldekből nyeri! Hogy lehet az, hogy az elefánt, az ezüsthátú gorilla, szinte a legerősebb állatok, füveket esznek, és erősebbek jóval az embernél?! Miért ül a nyuszi a fűben? Mi lehet a fű titka?

Alapvetően minden zöld növényben, a napfény energiájától nyert, fotoszintézis által, klorofill képződik. A klorofill szinte megegyezik az emberi vér, a hemoglobin szerkezetével. Kutatások bizonyították, hogy a vér áttudja alakítani a klorofillt vörösvértestekké! Ez csodálatos! Minden zöld lé fogyasztásakor olyan mintha vérátömlesztést hajtanál végre! A zöld levek hatásairól ITT, és a füvek gyógyításáról ITT olvashatsz bővebben.

A zöld a legtermészetesebb táplálékunk kellene, hogy legyen! És mielőtt azt mondanád:” na álljunk csak meg, nem vagyok én nyúl, vagy kecske!” Gondoljuk végig! Kik betegebbek az állatok, vagy mi? Földbolygónkon kik élnek? Növények, állatok, emberek. Mit fogyasztanak? Az állatok növényeket, és más állatokat, a növények a napfényből, levegőből, esőből, az-az a természetből táplálkoznak, az ember a mindenevő! Ki él a három közül a legtermészetesebben, és ki a legtávolabb a természettől? Hogyan táplálkoztak őseink? Valójában milyen feljegyzések vannak? Igen, éltek ősemberek, akik ettek húst, de előtte? Bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a jégkorszak előtt az ember, míg nem volt rákényszerülve, növényevő volt! Milyenek a fogazatunk, és az állatoké? A gyomrunk, a vérünk?

És végül! Ha meglátunk egy aranyos nyuszit a fűben…mi az első gondolatunk?! Egy nyúlpaprikás, vagy hogy megsimogassuk?!

A hét kérdése: Miért ül a nyuszi a fűben?


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!