Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. március 4., péntek

Élő ételek az egészségért!


Hogyan is tudnánk a legjobban, a legtermészetesebben regenerálódni, ha nem a természet gyógyító erejével?

Hét kérdésünkhöz kapcsolódva folytatjuk a regeneráció fontosságát.

Az élő nyers ételek szolgáltatják számunkra a legtermészetesebb táplálékot, melyek enzimben, ásványi anyagban, vitaminokban gazdagok.

Mi is a baj a feldolgozott ételekkel?

A modern kor ételeivel?

Milyen tévhitekben élünk?

És mi az az enzimbank számla?

A könyv említést tesz különféle betegségek és azok sikeres kezeléséről, a nyers étrend segítségével.

Az egészséges életmód alapelveire is kitér.

Ételek helyes társítása, a búzafű lé, a csíráztatás, algák jótékony hatása, és a nyers vegán étrendre való áttérést is taglalja. A könyv végén nyers, élő receptekkel ismerkedhet az olvasó.

Mi az algát a Biorganik cégnél vásároljuk ITT.

Brian R. Clement
a Hippokratész Egészségvédő Intézet igazgatója Floridában.

Részletek a könyvből:

„ Brian üzenete az, hogy vállaljunk teljes felelősséget az életünkért, s ha ezt hajlandóak vagyunk megfogadni, végtelen lehetőségek nyílnak a tökéletes egészség felé haladó utunkon. „

„ Fény derül bizonyos eljárásokra, mint például a búza kezelése, amely megteremtette a nem romló fehér kenyeret, vagy a pékáruk élettartamát meghosszabbító élelmiszeradalékok, továbbá az ezer és ezer hektárnyi termés védelmét biztosító műtrágyákat. „

„ A HIPPOKRATÉSZ EGÉSZSÉGVÉDŐ PROGRAM a huszadik század hibáinak felmutatásával új irányt mutat nekünk. Az élő ételek vitathatatlanul gyógyító, megújító erejéről szerzett tudását arra fordítja, hogy testi – lelki egészséget adjon a huszonegyedik század emberének. Azért írtam ezt a könyvet, hogy legyen mindig kéznél használható, lépésről lépésre haladó útmutató a nyers táplálékokra épülő vegetarianizmushoz. „

„ Azt is látni fogjuk, miképpen fordíthatjuk leginkább hasznunkra új étrendünket az életmódunk változtatásával, ami az élethez való pozitív hozzáállást, a testedzés, a vastagbél megtisztítását, a relaxációt, a böjtölést, a bőr száraz dörzsölését, az aromaterápiát, a szaunát, a gőz- és a pezsgőfürdőt,a masszázst valamint az elektromos gyógymódot foglalja magában. „

„ A könyv végén megtalálja a családom kedvenc receptjeit. Ezek biztos alapot nyújtanak az ízletes és a szemnek is kellemes fogások összeállításához a hétköznapokban. „

„ Nincs kétség, a főzés csökkenti a vitaminok és az ásványi anyagok számát,elpusztítja az enzimeket, a hormonokat és az oxigént, kedvez a savfelhalmozódásnak, gátolja az alapos emésztést, gyengíti az immunrendszert, valamint a test szöveteinek és sejtjeinek bioaktív elektromos töltését. Hasonlóképpen csorbítja a természetben előforduló antioxidánsok erejét is. Mindent összevetve, a főzés nagymértékben felelős a testünkben található mérgező anyagok szemétdombjáért. „

„ Viszont - mondhatjuk – a vitaminok jót tesznek nekünk! Tudnunk kell azonban, hogy a táplálék kiegészítők hatékonyságát bizonyító kutatások 96 % - át az azokat gyártó és hirdető cégek pénzelik.

„ A csírák ugyanannyi fehérjét tartalmaznak, mint a marhahús, viszont tökéletesen emészthetőek, ráadásul hiányzik belőlük a manapság kapható hústermékekben található zsír, koleszterin, hormonok és antibiotikumok.

„ 1987-ben csaknem kétévnyi kutatás után, a Hippokratész Intézet újabb ételcsoporttal egészítette ki az étrendjét: egysejtű kék – zöld algákkal. (….) Ezek az egyszerű növények segítenek a mérgező salakok ártalmatlan anyagokká alakításában; védenek a szabad gyökök ellen; szervezetünket a vitamin, az ásványi anyag, az alapvető és nem alapvető aminosavak legkiegyensúlyozottabb keverékével látják el. Biztosítják a táplálkozáshoz szükséges enzimeket, így segítenek az ételek, különösen a főtt ételek emésztésében. Az enzimek a fehérjét, a szénhidrátokat és a zsírokat bontják le. „

„ Feleségemmel, gyerekeimmel és az intézetbeli munkatársaimmal együtt egyre új módjait keressük az enzim és oxigénban dús ételek összeállításának, persze mindig szem előtt tartjuk az ételek összeállításának szabályait. (….) Próbálkozzon meg ezekkel az ízekkel, és ha tetszik, bátran alakítsa a recepteket a saját ízléséhez. „

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!