Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. február 7., hétfő

Hét kérdése: Mit vegyek fel a farsangi bálba?



Talán Hamupipőke is feltette ezt a kérdést, mikor gonosz mostohatestvérei készülődtek a csillogó, színes ruháikban a sokat ígérő bálba. Vajon ő mit vehetne fel? Koszos, piszkos, nincs egy koszos rongya sem, vagyis csak az van! Hogy is mehetne, még ha lenne is mit felvenni? Annyi munkája van! Ki kell takarítania, ki kell szemezni a lencsét és rendbe kell raknia a ruhákat! És még ha el is menne? Ugyan ki táncolna vele? Ki venné őt észre? A mesebeli herceg biztos nem!

Ismered Hamupipőke történetét? (Egyik kedvenc mesém.) Ismerősen csengenek ezek a kételyek, kérdések számodra is?

Mit vehetnék fel? Honnan szerezzek jelmezt? Milyen jelmez állna nekem jól? Lesz időm elmenni? Kivel fogok ott táncolni? Jól fogom magam érezni? Ízleni fognak az ételek? Kivel fogok beszélgetni?

Nem kell méregdrága jelmezt öltened magadra! Te magad is elkészítheted! Nem kell, hogy professzionális légy! Ez a mókáról szól!

Lehet csak álarcot is ölteni! Hozzá pedig a ruhásszekrényedből kreálhatsz valami öltözéket! Illeszd össze, amid van! (Azt hiszem ez sok mindenre igaz!! : ) főleg egy házasságban!)

Kérd ki barátnőd véleményét, készítsétek együtt el! Vagy varrónővel is elkészítheted! De kölcsönözhetsz is!

A legolcsóbb, ha Te magad kitalálsz valami egyszerűt!

Mutatok két álarc technikát, amit Te magad is elkészíthetsz, megformálásban csak a Te képzeleted szab határt! Megfestheted, beszínezheted, ragaszthatsz rá kis ékszerköveket, stb ….


1.

Ilyet szabad kézzel is tudsz készíteni, vagy adok egy oldalt, ott sablont is találsz hozzá. Két szélére kis lyukat csinálsz, és vékony gumit erősítesz fel rá, vagy egyik oldalára díszes pálcikát ragasztasz, (bár akkor kézzel kell magadhoz fognod.) Kreatív farsang.

2.

Ez nagyon egyszerű, főleg gyerekeknek ajánlom, de felnőttek is elkészíthetik. Fehér papírok, és újságpapírok kellenek hozzá. Darabokra tépkedjük, és kicsit megnedvesítjük, a papírokat is, és arcunkat is. Pakoljuk meg arcunkat, az egész arcfelületet, (homlokig, állig) először fehér papírokkal, majd jöhet az újságpapír (ez leggazdaságosabb megoldás, rejtve marad, és az anyaga erősebb, mint a sima papíré) majd újra fehér papír. Miután jól befedtük arcunkat, megfelelő réteggel, hagyjuk megszáradni az arcunkon. Kb: fél óra múlva egyben, álarcként tudjuk levenni magunkról. Ezután már csak tetszésünknek megfelelően díszíteni kell, festékekkel, kövekkel, szalagokkal, amivel csak akarjuk. Vékony gumival tudjuk felerősíteni magunkra. Szerintem ez egyszerű, olcsó, és mulatságos is!

Már csak ki kell találnod önmagadhoz a megfelelő stílust! Mi akarsz lenni? Milyen legyen a jelmezed?

- középkori
- őskori
- 18. század
- 20’ évek madamjai
- ijesztő
- szexis
- bohókás, vicces
- elegáns
- komoly
- harcos
- mesebeli hős (Ha ez mellett döntenék Tuti hogy Minnie egér lennék! Ő a kedvencem : )

Hogy én mit veszek fel idén?

Kiderül, ha eljössz a farsangi bálba! (Annyit elárulok, én sem bonyolítom túl : )

Tudom, hogy elfoglalt vagy! Hidd el mindenki az! Teljesítmények, munkák, pörgés világában élünk! És még ott a család, a házimunka … annyi a tennivaló!

Hidd el nem csinálja meg helyetted más! Éppen ezért Neked kell döntened! Mit csinálsz szombat esténként!? Fáradtan lerogysz a TV elé? Farsang ráadásul VEGÁN, csak egyszer van egy évben!

Tedd félre a munkád! Gyere el és érezd jól magad!

Ha én és a férjem ott lesz, akkor már tuti, hogy jól fogod magad érezni! Megnyugtatlak nem hárman leszünk! : ) Kedves emberek lesznek ott, akikkel biztos tudsz beszélgetni, köztük pl: én is!

Az ételek pedig eddig mindenkinek ízlettek! Remélem ezúttal sem okozok csalódást! Állítólag ehetőek és finomak! : )

Na, most hogy eloszlattam minden kétségedet, jössz a bálba?!

Én leszek a Te jóságos keresztanyád! Meglegyintem varázspálcám, és adok egy VIP kártyát Neked (csak kérned kell) így kedvezményesen részt vehetsz a Farsangi Mulatságon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!