Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 28., csütörtök

Testépítés

Akkor vágjunk bele a következő izgalmas témába a testépítésbe. Kezdem a jó hírrel: én még túlsúlyos, pocakos vegánnal sőt vegetáriánussal nem találkoztam ; )

A tegnapi cikkben megjelent férfiakra pillantva szerintem ez jól látható.

A nyers, élő, vegán táplálékok fogyasztása beállítja a szervezetünk optimális testsúlyát és zsír – izom háztartását. Ha első lépésként elérjük azt, hogy délig csak gyümölcsöket, leveket fogyasztunk, akkor a szervezetünk nagyon hálás lesz.

Jobb közérzet, több energia, rendszeres anyagcsere és még sorolhatnám hosszan a sort, lesz a végeredmény. Nagyon sok „mű” dolgot fogyasztunk. Pont most olvastam erről egy könyvet a jövőben biztos írni fogunk róla a Könyvajánlóban. Ledöbbentem, hogy miből – mit állítanak elő. Ráadásul mindezt a tudósok, vegyészek, aromaszakértők és eladás előtt a reklámszakemberek végzik a termelők helyett.

Amint zöld turmixokat, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztunk, a nyirokrendszerben, nyálkahártyán, belekben lerakodott méreganyagok fellazulnak, ezek bekerülve a véráramba egy kis mérgezést végeznek, majd távoznak. Melynek tünetei teljesen természetesek (fejfájás, anyagcsere problémák, bőrkiütések, gyengeség, rossz közérzet, stb). Ezen mindenki átesik, aki eddig „gyötörte” a testét, az kellemetlenebb tüneteket tapasztal, de amint ez lezajlik szó szerint megújulunk.



Ráadásul az esetek döntő többségében ez a folyamat fogyással, súlycsökkenéssel jár! Sokaknak már ezért megéri, egy kis változtatás. Mindezt rendszeres mozgással felgyorsíthatjuk. Nem beszélve arról, hogy a mozgáshiány életveszélyes.

Sajnos egy tipikus hétköznap a következő - ülünk a hivatali fotelben a munkahelyen, a hosszú utat hazáig kocsival tesszük meg és este beülünk a kényelmes fotelba a tévé elé. Ha ez mellett nasizunk is valami „mérget” akkor nem túl biztató a jövőnk ezen a téren.

A sport életet ad. Csökkenti a vérnyomást, szívfrekvenciát, koleszterin és vércukorszintet. Erősíti a szervezet immunrendszerét és fékezi az öregedési folyamatot. Plusz a sportos férfiak mélyebben alszanak, a mindennapokban nyugodtabbak, és több örömük van a szexben, mint a lustáknak. Már ezért megéri nem? ; )

Tudom, most mindannyian lelkesek lettetek és edzeni akartok ezek után, de nem szabad ajtóstul a házba rontani, mert kellemetlen húzódásokkal, ficamokkal lehettek gazdagabbak.

Fontos, hogy testre szabott edzés programot válasszunk!

Nézzük, mi az ideális számunkra?

Futás: Ideális edzés mivel a szervezet kifáradással (pulzus szám) egyértelműen jelzi mikor kell leállnunk. Viszont túlsúlyosaknak nem ajánlott, mert megviseli az ízületeket.

Úszás: A test szinte minden izomcsoportját megmozgatja és még túlsúlyosaknak is ideális. Hátrány talán akkor van, ha nem tudunk úszni, de viccet félretéve ez az egyik legideálisabb sport.

Kerékpározás: Egy kerékpárra van szükségünk és már tekerhetünk is. Vigyázzunk a nagy tempóval könnyen megerőltethetjük a hátunkat, ízületeinket. Volt olyan ismerősöm, aki 20 év után a Balatont tekerte körbe, pontosabban akarta körbe tekerni, mert az első nap ágynak dőlt egy kis napszúrással egyetemben.

Body Building: Előnye célzott izomépítés. Ez személyi edzőt igényel főleg akkor, ha még soha nem edzetünk ilyen módon. Láttam felborulni embereket evezőpaddal, és egyensúlyozni a fekve nyomó rúd alatt. Elég vicces és egyben veszélyes mulatság, a szívnek megterhelő és komoly szalag, izomrándulásokat, húzódásokat okozhat. Edzés előtt melegítsük be minden porcikánkat.

Tenisz, pinpong: Növeli a koordinációt, az egyensúlyérzéket és ügyességet. A hirtelen mozgások nagyon igénybe vehetik a szalagokat, ízületeket.

Gyaloglás: Legegyszerűbb és legbiztonságosabb (attól függ hol végezzük) és napi 30 perc csodákra képes.

Ha már 40 felettiek vagyunk és bármilyen krónikus betegségben szenvedünk, akkor jön a kötelező rész: „ Kérjük, ki orvosunk tanácsát …..” Ezt is vegyük komolyan.

Fontos a fokozatosság! Napról – napra növelhetjük a gyakorlatok számát és edzünk rendszeresen! Heti 1-2 alkalom megváltoztat bennünket kívül – belül. Emlékeztek még rá milyen jó érzés egy kis izomláz? Hát rajta! Sosem késő elkezdeni!

Akinek még mindig van kifogása, az olvassa el az itt található részt, amit elfoglalt, időhiányban küzdő férfiaknak készítettem:

- Reggeli - esti fogmosás közben végezzünk pár guggolást

- Ne használj liftet, a lépcső nem akad el

- Rövid útra ne kocsival menj, hidd el a lábad csodákra képes


- Gyalogolj gyorsan, ne lassan ez jót tesz a keringési rendszernek


- Míg elindul a számítógép nyújtózz párat akár most is olvasás közben


- Ülő pozícióban kocsiban, fotelban is feszítsük meg majd lazítsuk meg izmainkat


Ez pár perc naponta, akinek erre sincs ideje az sürgősen olvasson el egy időbeosztással kapcsolatos szakirodalmat ; )

Még egy fontos dolog! Vannak férfiak, akik hízni szeretnének és azt gondolják, hogy ez csak zsíros, cukros, lisztes, tésztás finomságokkal lehetséges. Igen ezektől lehet hízni csak az a gond, hogy ezek a dolgok a koleszterin mellett az ereink artériáit teljesen elzárhatják un. zsírgombóckákkal. Ennek eredményéről nem beszélek, gondolom ez egyértelmű. A kérdés, hogy 5 – 10 kg. pluszért megéri-e ez?

Az én receptem a következő, ami ráadásul nagyon egészséges. Igaz ettől lassú, folyamatos és természetes izomnövekedés fog bekövetkezni, ez nem kisbálna képző.

Tehát reggel éhgyomorra a Zöld turmixot magas szénhidráttartalmú gyümölccsel készítem (pl: banán).

1 - 1,5 litert megiszok, majd utána gyümölcsözök egy jót. Nagyon fontos az élelmiszerek társítása. Erről már írt Szaffina.

Törekedjünk arra, hogy ne keverjük például az aszalt dolgokat és a savanyú gyümölcsöket, mert a szomszéd se fog örülni a belünkben lezajló folyamatoknak ráadásul nekünk is kellemetlen lesz.

12 óra körül valami „nehezebb fehérjedúsabb” táplálékot szoktam enni mondjuk Csíragombócot, öntettel és salátával ; )


Egy kis tény a csíráztatás hihetetlen tápértékéről:

A babcsíra kivételesen jó minőségű fehérjét tartalmaz. A mungóbab kalóriáinak, több mint 25 %-a fehérje, ami magasabb arányú, mint egy marhahússzeleté. Ráadásul a magas aminosav, vitamin és nyomelem tartalom mellett a legideálisabb emberi táplálék.

Már a II világháború idején megfelelő fehérjepótlékokat kerestek a húsok-, szárnyasok és a tejtermékek helyett.

Idézem: „Több hónapos kutatás után Dr. McCay arra a következtetésre jutott, hogy a csíráztatott bab a legmegfelelőbb. Számos cikket, használati tanácsot, receptet írt, s ezeket a kormányzat publikálta. Azután a fehérjékben mutatkozó háborús hiányra soha nem került sor, a csírák tápértékéről szóló oktató kampány ötletét végül elvetették. A csírák ugyanannyi fehérjét tartalmaznak, mint a marhahús, viszont tökéletesen emészthetőek, ráadásul hiányzik belőlük a manapság kapható hústermékekben található zsír, koleszterin, hormonok és antibiotikumok. „



Külön kiemelném a magokat (mandula, dió) tejet, tortalapot és szószokat lehet készíteni belőlük. Erről és a kedvenc ételeimről majd csütörtökön fogok írni.

És felejtsük el a napi sokszori étkezést, ez ugyanolyan hibás tanítás, mint a táplálkozási piramis felépítése, és hogy csak a húsok tartalmaznak értékes fehérjéket.

Ezekről a tényekről csak akkor fogtok olvasni, ha tudatosan a színfalak mögé néztek és logikusan összerakjátok a képkockákat. Ebben segít a mi blogunk is. Őszintén, tényszerűen megoszt mindent Veletek.

További jó olvasgatást csütörtökön jönnek az ínycsiklandó receptek.
Várunk minden kedves olvasót!

Minden kedves férfi vásárlónknak egy Regenerációs elemzést adunk ajándékba a férfi hét alatt!

A cikkmegosztók között az 1. Nyers, Vegán, Receptes könyv digitális változatát sorsoljuk ki.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Ha hasznos volt a cikk kövess Facebookon és Twitteren!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Így tovább! Érdekes, kicsit más , mint a megszokott, jó ez a frissesség!
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika!

    Köszönöm. Remélem 1-2 gondolat férfi fülekre fog találni és elindít valamit a gyakorlatban is.

    Szép napot!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!