Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. január 3., hétfő

Hét kérdése: Hogyan kezded az újévet?


B.Ú.É.K. mindenkinek!

Hogy teltek az ünnepek? Fogadtál meg valamit az újév kezdetén?

Vannak, akik azt vallják, felesleges megfogadni bármit is, hiszen úgy sem tartjuk be, másrészt az év bármely napján kialakíthatsz egy új szokást az életedben. Némi igazság van benne, hiszen, az emberek nagy többsége valóban csak szilveszter alkalmából fogadnak meg mindenféle dolgokat, aztán elég akaraterő hiányában ezeket valahogy háttérbe szorítják, elfelejtik, csak egy buta játéknak gondolják. Pedig nem az, illetve lehetne nem csak az!

Másrészről valóban jó alkalom arra az újév, hogy életünket tiszta lappal indítsuk az újévben!

Bármit is fogadtunk meg, a legfontosabb, hogy éljük az életünket! Fogadjuk meg önmagunknak, hogy nem mások elvárásainak fogunk élni, megfelelni, hanem önmagunknak leszünk irányítói, szervezői.


Én vagyok sorsom parancsolója, és én vagyok lelkem kapitánya!

/Henley/


Higgyük el, hogy létezik a bennünk rejlő erő, és képesek vagyunk megváltozni, és változtatni az életünkön! Az egészségünkön, az anyagi helyzetünkön, a kapcsolatainkon.

A félbe hagyott dolgok tudják a legjobban rombolni önbizalmunkat, (és a hozzá csapódott: „ugye én megmondtam” jóakarók hozzászólása) ezért ha megfogadtunk valamit, legyünk elég bátrak és erősek, hogy véghez is vigyük!

Ha egy valamiben elég tudatos és kitartó tudsz lenni, az megerősít téged, az önbizalmad növekedni fog, és észreveszed, hogy más területen is hódítani fogsz! Kevesebb lesz a lehetetlen az életedben!

Ha valamit el kezdesz vidd is véghez! És tudd, hogy miért teszed!

Pl: ha komolyan nyers, vegán ételeket szeretnél adni a testednek, hogy ezáltal még több energiád legyen, hogy tisztuljon a tested, hogy legyőzd a betegséged, hogy még egészségesebb legyél, hogy fiatalos maradj, vedd komolyan! Ne csak hébe-hóba! De legyen meg az okod, bármi legyen is az!

Kitartásod legyen sziklaszilárd, ne tudjanak eltántorítani. És amikor úgy érzed egyedül maradtál az érveiddel, elkedvtelenedtél, nincs, aki megértené mi is az, az élő koszt, akkor várlak szeretettel (és egyébként is) a blogon, mert itt mindig új erőt kapsz, és ezzel a megújult erővel, felfrissülten tovább folytathatod az utat!

Tehát az újesztendő és az első hét első kérdése:


„ Hogyan kezded az új évet? ”


Nálunk hagyomány, hogy éjfél előtt megírjuk a szándéknyilatkozatunkat. Ez nem csupán célkiírás, vagy fogadalom, komolyabb annál, hiszen szándékunkban áll a cselekvés, és nem csupán megfogadjuk, és aztán elfelejtjük. Ez a karácsonyi könyvünkben megtalálható.

Éjfélig végig gondoltuk mit adott az év, mit értünk el, és hálát adtunk mind azért, ami körül vesz bennünket. Érdemes ezen elgondolkozni, miért vagy hálás, mit értél el, mit tanultál a 2010-es évben. No, és mi a szándékod a 2011-es esztendőben!

Mi várható a blogon az új évben?

2011 január második hetében Férfi hetet tartunk! Végre előtérbe kerülnek ők is! Hogyan élik meg a vegánizmust? Mi az, amire jobban figyelnie kell egy férfinek? Milyen receptekkel, ötletekkel tudjuk őket elvarázsolni, a vegán étkezésben? És még sok minden más, ami a férfiaknak szól! Ezt a hetet, nagy részt Nagy Károly (Karesz) fogja levezényelni, tehát valódi férfi szemmel lesz mustrálva a dolog!

Hét kérdések és pénteki könyvajánlók folytatódnak! Benneteket érintő témákkal, kérdésekkel! Akár Te is írhatsz, ha van olyan kérdés, vagy téma, amire jó lenne tudni a választ.

Tervezek februárban programot, de nem előadás jellegűt, ez meglepi, hamarosan feltesszük a blogra!

Márciusig Előadás, ételkóstolóval egybekötve, NEM LESZ! Így meg kell várnotok a tavasz első rügyeit! Természetesen cégeknek, és különböző rendezvényeken szívesen megjelenünk.

Hamarosan elindulnak a tanfolyamok, személyes, online, elmélet, és gyakorlat! Tehát előadások helyett, a tanfolyamokon lehet tanulni, és ételeket készíteni, kóstolni! Részletek hamarosan!


B.Ú.É.K. Vár az új év!



Ha tetszik a blog,

kövess Facebookon és Twitteren!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!