Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. november 26., péntek

Colonia Egészségnap Veszprém



A Colonia Centerben Nyílt nap keretein belül díjmentesen kilehetett próbálni a fitness termet, a Zumbát, az Aviva tornát, a Aqua fitnesst, és Iron Bokszot. Lehetőség volt díjmentes hajvágásara, sminkelésre, és masszázsra.




A gyermekeket sok színes lufi, és a Maugli Játszóház várta, és amíg a gyerkőcök kiszórakozták magukat, addig a felnőttek is találhattak bőven programot. Ha éppen nem valamelyik órán mozgatták át testüket, akkor megtekinthették a standokat, ahol több, egészséggel kapcsolatos kiállító cég vett részt.


Mi a Fitness teremben kaptunk kényelmes helyet, és zöld turmixokat lehetett nálunk megkóstolni. Eleinte az emberek bátortalanok voltak, „zöld lötty” „hű ez meg micsoda!” „És mi van benne?” Ez utóbbit annyiszor megkaptuk, hogy felírtuk papírra, és inkább más kérdésekre válaszoltunk, mert az rengeteg volt! Volt, hogy alig győztünk válaszolni, és italokat önteni. Lehetőség volt a regenerációs elemzést kérni, ezzel sokan éltek is, néha kicsit sorba is kellett állni, érte.

Amikor egy pár jött, vagy egy család, (ez gyakran megesett) valakit mindig kiválasztottak kísérleti nyuszinak. „ Te idd meg először! Ha ízlik, meg iható, akkor én is megkóstolom!” Hát persze, hogy ízlett, és sokan vissza is jöttek! Nagyon meglepődtek az emberek, azon, hogy zöld turmixokat készítünk egyszerű zöldségekből, illetve zöld levelekből, és hogy amilyen gusztustalan, vagy inkább furcsa, sötétzöld színe van, éppen annyira finom, és egészséges! Többen saját maguknak is felírták az összetevőket, és megjegyezték: „Ezt én is kipróbálom!”

Elmondtuk, hogy nem arról van szó, azonnal legyenek nyers vegánok, de legalább iktassák be az életükbe a zöld leveket, mert nagyon keveset eszünk belőlük. Nagyon örültünk, amikor egymás után több olyan emberrel is találkoztunk, akik már valamilyen szinten elkezdték az egészséges úton járást, a táplálkozásban is. Vagy vegetáriánusok voltak, vagy vegánok, de még azért a főtt, párolt változat megmaradt a zöldségeknél.

Szinte mindenki egytől egyig belátta, sajnos sok savas ételt eszünk, kevés a zöld, és mondjuk ki, nem is szeretjük. Éppen ezért volt óriási meglepetés az emberek számára, hogy almával milyen finom édes, még is sötétzöld, klorofillban, fehérjében, ásványanyagokban gazdag ital nyerhető.

Lúgosítás! Lúgosítás! Lúgosítás! Ez volt a fő jelszavunk, és a zöldek! Úgy láttuk jó hatással voltunk, és valamit, még ha csak kis eredményt is, de sok emberben megváltoztatott. Ha már csak elgondolkoznak, és kipróbálják a turmixokat, már volt értelme egész nap beszélni a PH egyensúlyról, a lúgosításról, az egészséges táplálkozásról.

Egy-két gyerkőc is megkóstolta, volt, aki vissza is jött többször, de bizony a többségük maradt a kólánál, és ezt több gyerek a tudomásunkra is hozta, hogy ő bizony nem inna ilyen kotyvalékot! Ne tudtam megállni, megkérdeztem az egyiktől: „És azt tudod milyen hatással vannak Rád ezek a mű italok?” Csak vállrángatást kaptam válaszul, és egy „nem érdekel”-t. Volt olyan ”példamutatás is”, ahol a szülő kijelentette, ő ilyet nem inna, de azért a gyerektől elvárta, menjen már oda az asztalhoz, és igyon egy pohárral. Sőt egy szülő jól le is teremtett, hogy micsoda hülyeség a kóláról feltett véleményünk!

Hát igen, ahogy azt tőlem már megszokhattátok, leírom mind két oldalát a történéseknek. Mert itt volt bőven!

Mindent összevetve nagyszerű volt! A többségnek ízlett! Elvetettünk egy kis egészségtudatosságot ezzel is az emberekben. Közel kétszáz érdeklődőt szolgáltunk ki, kb: ötvenen éltek is az ingyenes regenerációs elemzés kéréssel.

A nap végére a Fitness teremben került megrendezésre a tombolahúzás. Már épp pakoltunk volna össze, mikor megrohamoztak bennünket, még az utolsó percekben. Így a napot két mondattal zártuk: „Zöld turmix?! Haggyá má!” „ Hű, de jó!! Ezt én is!”

A Colonia Center dolgozóinak is hagytunk ajándékba egy üveggel, aminek nagyon örültek, mert ízlett nekik. Meg kell őket is említenem, mert egész nap, lelkesedéssel, odaadással dolgoztak azért, hogy a nap jól sikerüljön, mindenki elégedetten távozzon, és valamilyen értéket magával vigyen, az egészségével kapcsolatban.

Csak dicsérni tudom a munkájukat, az emberszeretetüket! Igazi, jól működő csapat! Aki ide betér, az valóban nem fog csalódni!

Amiből készült az nap a zöld turmix:

Kelkáposzta, saláta, spenót, sóska, petrezselyem, édes alma, tisztított víz.

Némelyikbe került: karfiol zöldje, kínai kel is.

A rendezvényről készült képeket megtekinthetitek itt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!