Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. október 9., szombat

Megadod a testednek amire vágyik?

Rendhagyó módon nem Szaffina gondolatait, hanem a sajátjaimat osztom meg veletek.

Előre is köszönöm a bizalmat.

Figyelsz a tested jelzéseire?

Biztosan, hiszen nem olvasnád ezt a blogot, ha a válaszod Nem lenne.

Viszont az emberek nagy többsége figyelmen kívül hagyva hajszolja és elhasználja a teste minden erőforrását.

Pedig ha tudatosan vennénk a jeleket, mint egy rádióadó akkor a „betegség” ismeretlen fogalom lenne számunkra.

Ahogy a keletiek mondják nincs beteg test csak nem megfelelően táplált szervezet.”

A táplálkozás egy nagy szelet a tortából, de legalább ennyire fontos feladatunk kell, hogy legyen a lelki békénk megteremtése, a céljaink meghatározása, a közvetlen környezetünk, kapcsolataink folyamatos ápolása és még sorolhatnám hosszan a sort.

Ezen témák jó pár bejegyzést elfoglalnának, de engedjétek meg, hogy most másról, egy óriási erőről és egyben eszközről írjak. Ez mindannyiunkban megtalálható és olyan, mint egy csíra amely pillanatok alatt erőre kaphat és újra teremthet minket „sejt” szinten. Jól hallottátok, a sejtjeink 7 évente újjá születnek és mi új emberként nézünk a tükörbe.

Ezért nagyon fontos, hogy most milyen gondolatok uralják a mindennapjaidat, ezen gondolatok 7 év múlva valósággá válnak még testi szinten is!

Erről az erőről a Ízek és színek világa menüben már röviden írtunk. Azért írom, hogy röviden mert ez a tudomány több, mint 5000 éves múltra tekint vissza és olyan ősi, egyszerű és egyben nagyszerű tényekre épül, amelyek mind a mai napig megállják a helyüket.

Amikor először hallottam erről sosem felejtem el – a regenerációs előadáson az előadó mintha „csak” hozzám beszélt volna - valami történt.

Jöttek a kérdések:

- Fel szokott éjszakánként ébredni rendszerint ugyanazokban az időpontokban?

- Előfordul Önnel, hogy felfalja az egész hűtőt és mégis úgy érzi legbelül mintha éhezne, mintha valami hiányozna, de nem tudja mi?

- Miért van az, hogy általában 2 évente a színek és ízek iránti kívánalmaink változnak? Ez véletlen vagy egy összehangolt folyamat szerves része?

- Miért kell örülni a herpesznek, a láznak, a pattanásoknak? Lehet, hogy ez csak a tisztulás velejárója? Belegondoltál már abba, hogy ha elfojtod a herpesz vírust a testedben, akkor mi lesz belőle évek múlva?

- Mi az oka azoknak a „betegségeknek” amelyekre az emberek 90 %-a rábólint, hogy ilyen a szomszédnak is van, és hallottam, hogy ez a korral jár és minden 3-dik embert érinti.

És még sorolhatnám hosszan a sort. Ismerősek ezek a kérdések?

Az életünkért mi vagyunk a felelősek és mi ismerjük a legjobban a saját testünket. Ha egy kicsit leülnénk és csendben magunkba néznénk, már óriásit lépnénk előre. Sokan, sajnos eddig sem jutnak el és várják a csodát.

A csoda bennünk van, ez az előadás 10 éve elindított bennünk Szaffinával egy olyan érzést, amelyekből tettek és a tettekből eredmények születtek.

Feleségemmel kicsit megelőztük a korunkat furcsán néztek ránk egy „fiatal párra”, akik lelkesen küzdenek az egészségért, nem értették miért! Sokszor leültünk egy előadás után - egymásra néztünk és megkérdeztük van ennek értelme? Biztos sokaknak ismerős ez az érzés.

Mi akkor már tudtuk, hogy feladatunk van egy küldetésünk, amit el kell juttatnunk minden emberhez. Érdekes módon a közép és idősebb korosztály jött az előadásainkra és velük volt meg igazán mindig is az összhang.

A pontot az i-re 2007-ben egy vegán, nyers ételes előadás rakta fel, amikor ismét visszatért a kicsit „megkopott” érzés. Feleségem előtte éjszaka megálmodta, hogy találkozni fogunk egy emberrel, aki megerősít minket abban, hogy jó úton járunk és az embereknek igenis fontos az egészség.

Sosem felejtem el egy Hawaii inges úriember, papucsban bejött és showman stílusban de határozottan olyan dolgokat mondott, ami felvillanyozott minket.

Feleségemet böködtem „látod erről mi is beszéltünk” de jó, ő már így él. Mindent nyersen eszik, így tele van energiával.

Ezután szinte minden információt, könyveket (ezeket folyamatosan megosszuk veletek a Könyvajánló topikban) kiolvastunk. Filmek, tanfolyamok, saját kísérletezés az ételekkel, mint egy gyerek szívtuk magunkba az információt.

De most álljunk meg egy pillanatra. Mielőtt rátérünk az élő ételes útra nagyon fontos tudnunk, hogy szervezetünk jelenleg milyen állapotban van energetikailag, ha vannak már tünetek, akkor minden perc számít. Ha nincs akkor meg örüljünk és tartsuk meg ezt az egészségi állapotot.

Ti tudjátok?

Ha nem, ne habozzatok! Mi azért készítjük el a Regenerációs elemzést, hogy legyen egy biztos kiinduló pontod, hogy hol tartasz jelenleg?

Ez az információ aranyat ér, éljetek vele!

Csak írjatok egy e-mailt a születési dátumotokkal IDE!

Köszönöm, hogy elolvastatok, a jövőben fogok írni férfi szemmel a vegán étkezésről, figyelmébe ajánlom minden „húsos” férfinak ;)

De a viccet félre téve sok ötletünk van, amit szeretnénk megosztani veletek és ehhez a Ti véleményetek, tapasztalatotok, hozzászólásotok is szükséges.

Ez a blog nem él nélkületek! Kérlek benneteket, hogy rázzuk fel együtt!

Akár ehhez a bejegyzéshez is hozzászólhatsz, ha elég bátor vagy ;)

További szép és energikus napot, hétvégét kívánok Nektek!

Üdvözlettel: Karesz


Hétfőn újdonságokkal várunk a blogunkon!

4 megjegyzés:

  1. Karesz, örülök, hogy te is írsz majd bejegyzéseke!
    Jómagam vegán vagyok, de egyre inkább húz a szívem a nyers ételek felé, de férjemet még a húsról sem sikerült lebeszélnem.
    Benne, a családjainkban és a környezetünkben is erősen él az a nézet, hogy egy férfinak muszáj húst ennie. Tudom, hogy ez hülyeség, de éppen ezért örülök, hogy írsz majd te is a táplálkozásodról, tapasztalataidról, véleményedről, hogy te hogyan éled ezt meg.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szamóca!

    A férfiak 90 %-a így gondolja pedig ez csak egy rossz szokás.

    Kemény fizikai munkánál több barátom nem bírta úgy a munkát, mint én.

    Pedig én csak 1 tál „csoda” salátát ettem. Igaz jó nagy adag volt ;)

    VálaszTörlés
  3. Nem kimondottan vagyok teljesen nyers evő ember, talán 70-30 arányban van a nyers javára, de elmondhatom mennyiségre talán negyed annyit eszem mint más "normál" ember, mégis úgy érzem több terhelést elbírok mint ők.
    A "hústól erős leszel fiam" a nagymamák adták nemzedékről nemzedékre, hogy hol kezdődött ki tudja.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen alias "Blasisti"!

    Ez nagyon jó. Ha a nyers arány eléri az 50 %-ot a szervezet fellélegzik, és kevesebb energiát kell az emésztési folyamatokra fordítania, amelynek eredménye a plusz energia növekedés. A 70 – 30 egy nagyon jó „szint” de látom, hogy ez érezhető a teherbírásnál.

    A teljesen nyersen evők között hallottunk olyan tapasztalatokat, hogy valakinek az alvásigénye napi 3-4 órára csökkent. Mi sokszor halljuk, hogy a legtöbb embernek a reggeli felkelés is gondot okoz, pedig ha kipróbálnák, csak a zöld turmixokat már az egy óriási pozitív eredményt tapasztalnának.

    A „hús” és a táplálkozási piramis régi fejlemény, erről órákat lehetne zengeni. Fogunk erről írni a jövőben, ha igény van rá. Addig is ajánlom mindenki figyelmébe a Vegetáriánus Fesztiválról írt bejegyzéseket!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!