Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 26., hétfő

Cukkini mártás


Hozzávalók: Cukkini, vöröshagyma vagy újhagyma, petrezselyem

Készítünk egy salátát a feldarabolt alapanyagokból, természetesen erre nem öntünk rá olíva olajat.

Készítünk magokból tejfölt, beízesítjük, és azzal öntjük le. Ízesítsük fehérborssal, fokhagymával, citromlével.

Tipp:

Elkészíthetjük uborkával is, azzal talán még finomabb! Igazi nyári hűsítő étel!

Ha folyékonyabb állagot készítünk a tejfölből, uborka, vagy cukkini levesnek is hívhatjuk, illetve tálalhatjuk.

Egészségre gyakorolt hatása:

A cukkini tápanyagértéke megegyezik a tökfélékkel. Húsában szerves nátrium, és só található, mely a vérben felszívódva csökkenti a vér cukortartalmát. Kiváló rostanyag. Magjai gazdagok fehérjében, és esszenciális zsírsavakban, ezenkívül szelént, mangánt, rezet, cinket és E-vitamint is tartalmaz.

Petrezselyem vizelethajtó és étvágyjavító, vesekő, és vesehomok megelőzésére ajánlják. C vitamint is tartalmaz, és fokozhatja a nemi vágyat!

A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.

Az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő. A, B1, B2, C, K-vitamin, folsav, kálium, kálcium, vas, magnézium, mangán található benne. Tartalmaz allicint, amely a hagymákra jellemző antibakteriális hatású vegyület. Gomba, baktérium ölő, féreg űző hatása van, szív és érvédő, vérnyomás, és koleszterin szint csökkentő, értágító, vízhajtó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!