Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 8., csütörtök

Cherrys csoki ital


Meggylét készítünk tisztított vízzel, ehhez hozzáadunk pár kiskanálnyi karobport, és kevés mézet, vagy szirupot. Lehűtjük, illetve jégkockával kínáljuk.

Talán a karobpor miatt, nagyon hasonló íze van, mintha valóban alkoholos cherryt innánk. Ezt bátran fogyaszthatják a gyerekek is, és azok is, akik nem szeretnének alkoholt inni, vagy éppen vezetnek.

Ne felejtsük! Az alkohol = cukor! Csupán bódító hatású, élvezeti szer, semmilyen jótékony hatással nincs a szervezetre, sőt, gyengíti, megbetegíti és bódítja azt.



Tipp:


Kakaóport is tehetünk bele.

Egészségre gyakorolt hatása:

A kakaó vérnyomás csökkentő, és antioxidáns! Ám vigyázzunk vele, mert nagyobb mennyiségben dugítja a beleket! Minél tisztább a kakaópor tartalom, minél magasabb arányban tartalmaz kakaót, annál jobb és annál több flavonoid található benne. Cink, réz, króm,kálium, kálcium, magnézium, foszfor, folsav, és B2 vitamin található még a kakaóban.

A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.

Meggy: Magas az A-vitamin tartalma. Ezen kívül B1, B2, C-vitamint is tartalmaz. Gazdag vasban, kálciumban, és magnéziumban. Gyümölcssavakban bővelkedik, főleg almasavban, ez adja kicsit savanykás ízét. Serkenti az emésztést, tisztítja a májat, gyulladás gátló, jó vérszegénység ellen! Leveléből és szárából gyógyteát készíthetünk, mely gyulladás gátló, és enyhíti a köhögést, lázat, és nyugtató hatású.

A méz, A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6 vitamint tartalmaz, ásványi anyagokban is gazdag, vas, kálcium, foszfor, magnézium, kálium, nátrium. Antioxidáns. Gyomorfekély, nyombélfekély, gyulladásos megbetegedések esetén érdemes a méz antimikrobiális hatására kiemelt figyelmet fordítani! Csökkenti a depressziót (különösen a hársméz, mely elismert idegcsillapító és fertőtlenítő hatású). fokozza a teljesítő képességet. Együnk mézet, de ne sokat, és ne túl gyakran!

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.

Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!