Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. június 15., kedd

Zöldségmártogatós


Tofuból, vagy dióból tejfölt készítünk. Beízesítjük tengeri sóval, friss, apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával, esetleg idény szerint snidlinget is tehetünk bele. kevés szerecsendiót is szórhatunk rá.







Különböző zöldségeket, (maximum ötféle legyen, az emészthetőség szempontjából) batonokra vágunk.

Karalábé, uborka, sárgarépa, cékla, brokkoli, karfiol, (nyilván ezeket csak apró rózsáira szedjük) kelbimbó, paradicsom, paprika szeletek, illetve amit kívánunk, és idénynek is megfelelő.


Ezeket tálalásnál mindenki a külön kis tálkájában bátran mártogathatja, vagy le is öntheti tejföllel.

Tipp:

Nekünk a kedvencünk a kelbimbó, és a karalábé, ezzel a legfinomabb számunkra.

Egészségre gyakorolt hatása:

Alapvetően minden zöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, ezért külön most nem írnám le hatásukat, főképpen, hogy Te fogod eldönteni milyen zöldséggel is készíted el! Ez egy vitamin bomba!! Arra figyeljünk, hogy ötnél többféle zöldség ne kerüljön az asztalra, az emésztés könnyítése végett.

Petrezselyem vizelethajtó, és étvágyjavító, vesekő, és vesehomok megelőzésére ajánlják. C vitamint is tartalmaz, és fokozhatja a nemi vágyat!

A snidling, és az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő.

A tofu szójababból előállított termék, melyet sajt, tejföl, majonéz, túró, joghurt helyettesítésére lehet felhasználni.

A szójafehérjék gátolják az emlő, és prosztatarák kialakulását. Csökkentik a káros koleszterin mennyiségét.

Nehezen emészthető egészséges fehérje, ezért mértékkel együk! Csak biogazdálkodásból előállított szójatermékeket vásároljunk, ami nem génmanipulált. (Röppentek fel hírek, hogy micsoda egészségtelen a szója, ennek két okát látom: az egyik a valóban egészségtelenül előállított , génmanipulált szója termékek melyek csak a nyereségről szólnak és nem az egészségről.

A másik ok valószínűleg az, hogy napjainkban egyre többen fogyasztanak szójatermékeket, hús helyett, és ez a húsfeldolgozó iparnak nem a legkedvezőbb, sajna, ez sem az egészségről szól, hanem a búsás haszonról.

Ráadásul, ha valaki nem mérsékletesen eszi a szójatermékeket, valóban érezhet felpuffadást a beleiben, hiszen nehezen emészthető fehérjeforrás, de attól még egészséges!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!