Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. március 10., vasárnap

Természetes testápolás

A bőrünk az egyik legnagyobb kiválasztó szervünk, lélegzik, és naponta egy kiló mérget bocsájt ki magából izzadás formájában. Amikor megjelennek a bőrproblémáink, pattanásink, azok is mind a méreganyagok szabadulását jelzik. Fontos az alapos tisztítás bőrünknek, és ne csak egy gyors zuhannyal, fürdéssel tudjuk le a dolgot.


A víz az egyik lételemünk, ahogy Földünk 70 %-át víz teszi ki, épp úgy a mi testünk, közel 70 %-át is víz alkotja. Jól esik érintkezni a vízzel, megmártózni benne, érezni hűsítő, avagy melegítő hatását, mely felpezsdít, vagy megnyugtat.

Készíthetünk gyógyfürdőket is, különböző drogériákban kapható fürdősókkal, és olajokkal. Az olajban lévő ásványi anyagok teljesen felszívódnak a bőrön keresztül.

A hideg fürdő vérbőséget okoz, fokozza a véráramlást, növekszik az izomtónus, és erősödik a bőr rugalmassága. Gyorsítja a veseműködést, méregtelenít. Jó szíverősítő, megtisztítja a vért a cukortól. Mikor ajánlott? Cukorbetegég, pajzsmirigy, elhízás, bőrbetegség, fertőzés.

A meleg fürdő elvonja a vért bizonyos területekről, onnan ahol vérbőség van, oda, ahol nincs. Felgyorsítja a vérkeringést. 10%-ban csökkenti a koleszterin szintet, 10 %-ban növeli a vércukorszintet.

A forró víz hatására mesterséges láz képződik. Fehérvérsejtek száma megnő, erősödik az immunrendszer, felgyorsítja a betolakodók elpusztítását, vérbőséget okoz, megtisztítja a vért.

Más-más fürdőket alkalmazunk, attól függően mit szeretnénk elérni. Nyáron, naponta többször zuhanyozunk, ilyenkor reggel, vagy este van időnk és erőnk a meleg miatt, hogy jobban odafigyeljünk testünk helyes, alapos tisztítására.

Kezdjük ezt egy hideg, meleg váltó zuhannyal, főleg azokon a testrészeken alkalmazva, ahol ráncosabb a bőr, püttyhedt, vagy ”narancsos” barázdák (narancsbőr) alakultak ki.

A hideg víznek nem kell feltétlenül jéghidegnek lennie, langyosan hideg víz a legjobb, a hirtelen túl hideg sokkoló lehet a szerveknek.


Ezután a már normális hőmérsékletű fürdővízben alaposan csutakoljuk le magunkat. Masszázskesztyűvel kezdhetjük, majd kefével dörzsölhetjük alaposabban magunkat. Kezdjük a lábfejnél, talpnál, lábszárnál, ezután a kezek, vállak, hát, és a fenék következzen. A has, mellkas, és arc már finomabb dörzsöléssel történjen, itt vékonyabb a bőrünk is.

Arcunknál, különösen a szemnél elég csak a masszázs kesztyű, azt is finoman használjuk, hiszen a szemünknél a legvékonyabb a bőr. A szívkörnyékénél körkörös mozdulatokat végezzünk. Az a jó, ha a felesleges elhalt hámréteg a piszokkal együtt lejön. Nem kell megijedni, hogy épp ”lenyúzod magad”, csupán a felesleges bőrréteg kerül le rólad, megtisztítva ezzel a pórusaidat. Bőröd szabadon lélegezhet!

Ezután érdemes egy meleg, sőt akár forró fürdőt venni, ezt főleg este, lefekvéskor, vagy hideg estéken ajánlanám, amely segít ellazítani az izmokat, az idegrendszert. A már megtisztított bőrünket belemártjuk egy forró fürdőbe, igazi kényeztetés lesz ez testünknek. Maximum 15 percig legyünk bent a forró vízben. Ellazulást segítheti a levendula fürdő, meditatív zenék, félhomály, illatos gyertyák fénye, füstölök.

Tisztálkodáskor kerüljük a vegyi anyagokat, tusfürdőket, szappanokat. Sokan bedőlnek a lanolinnal dúsított tisztálkodó szereknek. Tudják egyáltalán ezek az emberek, hogy mi is az a lanolin? A birkák gyapjaiból kivont izzadság! Ezt olyan jó magunkra kenni?

A legtöbb tisztálkodási szer, tömít, semhogy tisztítana. Mesterséges illatanyagokkal vannak ellátva, hogy vonzónak és szexisnek érezzük magunkat. Szárítják bőrünket, és könnyen allergiákat okozhatnak. A vegyi mérgek behatolnak a bőrön keresztül a vérbe, pórusainkat eltömítik, és a természetes sav bázis egyensúlyt megingatják.Egy idő után a bőr szárazsága miatt, egyre több faggyú termelődik, hatására zsíros bőrfelületet, felgyülemlett méreganyagokat, pattanásokat okozunk bőrünkön. Ráadásul a legtöbb kozmetikai terméket, akár csak a tusfürdőket állatkísérletekkel tesztelik. Ma már egyre több cég forgalmaz olyan készítményeket, amelyek állatkísérletek nélkül készültek, (ilyen cégeket mindenki ismer, …..tanácsadónő szinte mindenki közelében van) ám sajnos ezek sem mondhatóak egészségesnek.

Kipróbáltam én is a nagyon olcsót, a nagyon drágát (15.000 ft/ tusfürdő, 3000 ft/szappan) az illatosat, a márkásat, én a házi készítésű szappan mellett döntöttem. Természetes, kellemes, nem okoz allergiát, és megfizethető áron juthatok hozzájuk!

Fürdés után érdemes magunkat bekrémezni, szintén természetes alapanyagokkal. Én kevés masszázs olajat használok, így gyengéden masszírozva juttatom a bőrömbe az ásványi anyagokat. Használhatunk extra szűz olíva olajat is. (Kipróbáltam más masszázs olajat, nekem azok túl mesterségesnek tűntek, pacsulis illatokkal, de mindenki tapasztalja meg számára mi a megfelelő)

Szánjunk időt magunkra fürdés közben és után, kényeztessük bőrünket masszázzsal, olajokkal, fürdősókkal. Arcunkra kenhetünk ”Szaffina olajat” is, melyet a „természetes napozás” bejegyzésnél olvashatunk. Arcunkra kevesebb olaj is elég, és a szemünk környékén befele masszírozzuk gyengéden az olajat, így kevésbé ráncosodik a szemünk környéke.

A gőzfürdő vagy szauna segít megtisztítani a pórusokat a mérgektől, élénkíti a nyirokrendszert, és a vérkeringést.


Önmagunk kényeztetése feltölt bennünket energiával,vonzóbbnak, nőiesebbnek /férfiasabbnak fogjuk magunkat érezni.

Izmaink ellazulnak, nyugodtság, és elégedettség vesz bennünket körül.


A kényeztetés akár szerelmi életünk felpezsdítésére is szolgálhat, hiszen megnövekszik a vérbőség, ellazulunk, és boldogság érzést tapasztalunk. A bőrünk szó szerint megfiatalodik. És fürödnünk sem kell egyedül……., a félhomályban pislogó gyertyák, meditatív zenék, megteszik varázslatos hatásukat!

A cikk megjelent a Szuperinfó újságában is.

Ma még ajándékba adjuk a táskánkat azoknak, akik a 2013.-as Nők hetében rendelnek!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Legközelebb: Narancsbőr kezelése.


Tarts velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!