Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2010. május 27., csütörtök

Tárkonyos Saláta


Salátalevél, jégsaláta, sárga paprika, uborka, csíkokra vágva. Főleg a jégsaláta legyen az uralkodó, és figyeljünk, hogy szép zöld színű összeállítás legyen. Fűszerezzük petrezselyemmel, kevés tengeri sóval, tárkonnyal, és extra szűz olívaolajjal. Salátaleveleken tálalhatjuk. Erre a salátaágyra helyezzük a kerti burgerrel már megkent, vagy göngyölített zöldségeket. Tálalásnál leöntjük dió tejföllel.

Egészségre gyakorolt hatása:

A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.

A paprikában jelentős a C vitamin, P vitamint is tartalmaz, és megtalálható benne az A vitamin provitaminjai: alfa –és béta karotin, kriptoxantin. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó.

Uborka
gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!